nagradnjače

Vodimo vas u Kino Europa na romantičnu komediju godine, Moju ljubavnu priču!

22.09.2017 u 13:47

Bionic
Reading

'Ovo nije samo film, mi smo to uistinu proživjeli' Kumail Nanjiani, glumac i scenarist

Kumail Nanjiani zvijezda je izvrsne TV-serije Silicijska dolina, ali malo tko zna njegovu životnu, odnosno ljubavno-bračnu priču. A tu priču odlučio je ispričati u filmu Moja ljubavna priča koju su američki kritičari nazvali ovogodišnjom najpametnijom romantičnom komedijom te je zasipali komplimentima, uključujući i najlaskaviji da je podignula letvicu kvalitete u žanrovskom arhipelagu romantične komedije.

A kako ide (nevjerojatna!) istinita priča? On (Kumail Nanjiani) je rođen u Pakistanu, a u Americi upoznaje djevojku (Zoe Kazan) svojih snova, ali ona nije Pakistanka već Amerikanka. To ne može reći svojim roditeljima jer mu oni spremaju tradicionalno vjenčanje s djevojkom iz Pakistana koju su oni odabrali za njega. Zato ga američka djevojka napušta, ali i završava u bolnici, te se Kumail zbližava s njezinim roditeljima (Holly Hunter i Ray Romano) dok ona leži u krevetu...

Poučna priča o tome koliko su kulturološke razlike nevažne, a ljubav ipak na kraju, uz volju i hrabrost, može svladati sve prepreke, pa čak i one najčvršće obiteljske i tradicijske, osvojila je brojne nagrade, uključujući i Nagradu publike na Međunarodnom filmskom festivalu u Locarnu.

Guardian je zove komedijom u kojoj će gledatelji istinski uživati, Variety apostrofira priču koja se pretvara u nešto sasvim očaravajuće, dok Top Critic 'daje pet' šarmu, toplini i istraživanju još neistraženih kutaka romantične komedije.

Ako ste raspoloženi za film s velikim srcem i prpošnim humorom, apsolutno temeljen na istinitoj priči, odgovorite na nagradno pitanje i osvojite dvije ulaznice za projekciju filma Moja ljubavna priča u kinu Europa u utorak 26. rujna u 19 sati. Dobitnik je Nataša Glogovšek Šimunović.