peti kupe

Vodimo vas na Stereotip i dajemo vam mogućnost da budete ABSOLUTno svoji

13.10.2022 u 10:30

Bionic
Reading

14. listopada u Petom Kupeu nastupaju najintrigantniji predstavnici novog zvuka – Curses, Cormac, Johana i Felver

Kad govorimo o domaćoj party sceni, nezaobilazno je ime Marijana Felvera, DJ-a, promotora i velikog glazbenoj znalca prisutnog već tri desetljeća u noćnom životu Zagreba i cijele regije. Uvijek u potrazi za novim i uzbudljivim sadržajima, odlučio je osvježiti svoj popularni serijal partyja Stereotip koji će, kao i prostor u kojem se održava – Peti Kupe, zasjati u novom ruhu.

U skladu s novim ruhom, u petak, 14. listopada nastupit će i neki od trenutačno najintrigantnijih predstavnika novog zvuka na svjetskoj sceni. Atraktivnu postavu čine Curses, Cormac, Johana i Felver.

Peti Kupe na zagrebačkoj Trnjanskoj cesti već se nametnuo kao jedna od najfrekventnijih party lokacija u kojoj se događa savršena sinergija dobrog zvuka i prostora uređenog prema posljednjim standardima klupske scene uz fantastičnu ponudu piće. Zato je Tportal kao medijski sponzor prepoznao veliki potencijal ove priče, a uz to idu i super nagrade.

NAGRAĐUJEMO čak 6 sretnih čitatelja s 2 ulaznice za ovaj događaj mjeseca i poklanjamo i jedan ekstra dodatak – ABSOLUTno fantastičnu bocu rashlađenog pića za ples do ranih jutarnjih sati! Dobitnici su Marija Kršić, Dejan Petrak, Dalida Forgač, Mirna Konevski, Vinka Draganja i Toni Serdar. Pravo sudjelovanja u nagradnjači imaju sve punoljetne osobe.

Kako se događaj približava, uzbuđenje je na vrhuncu, a već stalni rezident Petog Kupea Felver ekskluzivno je za Tportal podijelio dojmove: 'Iznimno se veselim postavi predstojećeg Stereotipa. Umjetnici koji dolaze su majstori plesnih podija, izraženih osobnosti, sjajnog scenskog nastupa i nadasve pozitivnih vibracija. Vjerujem kako ćemo uz naše zvučne i svjetlosne intervencije u sinergiji s izvođačima u Petom Kupeu doživjeti doista posebnu energiju.'

Unatoč željama, od posljednjeg Stereotipa prošle su zbog objektivnih okolnosti točno dvije godine. 'Količina nove zanimljive muzike sve je veća, a naša fascinacija njome je golema. No, Zagreb nema dovoljan broj uvijek novih ekskluzivnih mjesta koja mogu zadovoljiti naše kapacitete i istrpjeti produkcijski pritisak i energiju koju ovakvo događanje donosi. Istodobno, u gradu postoji želja i energija za upoznavanjem što više novih zanimljivih autora i DJ-a, pa ćemo kapacitet Petog Kupea, ali i još nekih zanimljivih prostora, u sljedećim godinama iskoristiti upravo u tom smjeru. Velika događanja s Dixonom će se i dalje održavati, a sljedeće je na rasporedu uskoro', kaže Felver.

Najveći problem mu je, ističe, kako preslušati i pohraniti mnoštvo sjajne muzike koja se danas nudi u svijetu. Bitno je u svemu uvijek biti svoj, drugačiji, ABSOLUTno iskren… 'Digitalizacija i dostupnost muzike olakšala je malo problem kupovanja ali i skladištenja muzike. U isto vrijeme, muzike koja me interesira i dobre muzike ima toliko puno, da je trenutno jedan od najvažnijih alata kojim se koristim u dokumentaciji, brisanje onog za što ipak ponekad odlučim da mi neće trebati.'

Muzike se sigurno nakupilo jer će ovaj veteran uskoro obilježiti i 30 godina prisustva na elektroničkoj sceni. Stoga se kao logično nameće pitanje kako se opstaje tako dugi niz godina, ABOSLUTno je veliki izazov.

'Zahvaljujući neprestanom samozavaravanju. U nekoj sam gladi za nečim što se ne može dosegnuti, ona nosi sve moje unutarnje svjetove. Svi mi u ovoj sceni smo distanca od stvarnog života, to ponekad pomaže. Danas je glavna uporišna točka znati čitati diskretne poruke, vidjeti vrijednosti ispod prenemaganja takozvane angažiranosti i vatrometa kiča. Valja okrenuti leđa zakonima tržišta, biti što dalje od rješivih problema, ne djelovati sam', otkriva Felver.

U skladu s rečenim, neumorno istražuje i pronalazi nove originalne izvođače. Na Stereotip tako dolazi Curses, Njujorčanin s adresom u Berlinu, vizionar novog zvuka koji predstavlja autentičnu poveznicu 80-ih s 2022. godinom. Granice pomiče povezivanjem gitara sa žanrovima kao što su new wave, post punk i dark disco te svojim mračnim vokalima. U Petom Kupeu nastupit će u svom zapaljivom live izdanju, ali i kao DJ.

Još donedavno jedna od najbolje čuvanih tajni plesne glazbe, Cormac će pokazati zašto je jedan od omiljenijih DJ-a u Berlinu. Svojim jedinstvenim Hi-Nrg Italo-zvukom puni plesne podije diljem svijeta, a posebno je poznat po nedjeljnim maratonima u Berghainu. Londonsku će, pak, scenu predstavljati Johana, iskusna beogradska DJ-ica s britanskom adresom čiji je zaštitni znak new beat, no rado se okuša i u srodnim žanrovima. Sve će to začiniti upravo Felver svojim golemim entuzijazmom i rafiniranim muzičkim ukusom.

Zato, ne propustite biti dio ove velike clubbing priče koja pomiče granice! Dopustite si petak kakav zaslužujete – bez briga, stresa, poslovnih i privatnih nedoumica i problema, iskusite muziku i kraj tjedna koji ABSOLUTno zaslužujte!

Ulaznice za ovaj spektakl dostupne su u još ograničenom broju putem poveznice: https://www.entrio.hr/event/stereotip-12109