BONOBO DOMINIRAO

Više od 40 glazbenika pred punom Arenom veličanstveno otvorilo 11. Outlook festival

06.09.2018 u 13:41

Bionic
Reading

Spektakularnim koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, Outlook festival sinoć je službeno ušao u novo desetljeće nastupima hip-hop/soul dua Children of Zeus, Outlook Orchestra pod dirigentskom palicom Davida Rodigana, no ne i najavljenog kuma grimea, Wileyja

Svoju novu Outlook avanturu započeli smo oko 21 sat dolaskom na nastup impresivnog Outlook orkestra koji se publici ove godine predstavio pod dirigentskom palicom legendarnog Davida Rodigana.

Svi koji su svjedočili nastupu Outlookova orkestra na jubilarnom 10. izdanju u Pulskoj Areni znaju o kakvom je jedinstvenom koncertnom iskustvu riječ.

The Outlook Orchestra – Live from Pula Amphitheatre Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Na seriji specijalnih gigova u Londonu, kojim je proslavio 40 godina bivanja u radijskom eteru, 'Gentleman Rudeboy' Sir David Rodigan nastupao je uz pratnju višečlanog Outlookovog orkestra priuštivši publici jedinstveno glazbeno putovanje do samih korijena reggae glazbe, a ništa manje zanimljiv nastup uz specijalne goste nije bio ni u Pulskoj Areni.

Ovaj jedinstveni dvosatni nastup postao je svojevrsni uvod u nastup Bonoba, britanskog glazbenika s losanđeleskom adresom poznatom svom maestralnom kombiniranju plesne elektronike, trip-hopa i ambijentalne, nu-jazz glazbe u emotivne, gotovo pa filmske melodije koje su ga učinile izuzetno cijenjenim od strane glazbene kritike i publike.

U pulskoj Areni uz najveću produkciju dosad, Bonobo je u live izvedbi predstavio uspješnice s posljednjeg, šestog albuma 'Migration' popraćen magičnim vizualima i mnoštvom lasera koji su brojne posjetitelje u Areni natjerali na vađenje pametnih telefona iz džepova.

  • +32
Otvoren 11. Outlook festival u Areni Izvor: Cropix / Autor: Danijel Bartolic / CROPIX

Simon Green aka Bonobo ispunio je očekivanja publike u punom smislu, no isto se ne može reći za kuma grimea, Wileyja. Za nekog tko slovi kao najneodgovorniji i najljeniji među najtalentiranijim ikonama tzv. britanske urbane scene, Wiley je u posljednje vrijeme uistinu odlučio okrenuti ploču, no ne i kada je riječ o pojavljivanjima na dogovorenim nastupima.

Nešto prije spektakularnog otvorenja festivala, organizatori su posjetitelje na društvenim mrežama obavijestili kako se Wiley treći put zaredom neće pojaviti u Puli, a nakon koncerta Bonoba zamijenio ga je veteran festivala Goldie.

U četiri dana Outlook festivala nastupit će preko 300 izvođača na 8 pozornica kojima će se pronositi zvukovi bass glazbe, hip hopa, rapa, afrobeata, drum’n’bassa, grimea, jungle, duba, nu-jazza u izvedbama njihovih najsjanijih predstavnika među kojima se izdvajaju headlineri: J Hus, Stefflon Don, Mist, Madam X, AJ Tracey, David Rodigan, Bonobo, Andy C, Noisia, Digital Mystikz, Shy FX, Goldie, Johnny Osbourne & Soul Stereo (Fatta), Nadia Rose, High Focus Records, MJ Cole, Break, Zed Bias, Dub Phizix & Strategy i The Heatwave.