AUDICIJE ZA SUPERTALENT

Virtuoz na listu i Pomet na putu prema zvijezdama

03.09.2010 u 14:25

Bionic
Reading

U potrazi za supertalentom, dobro nam znani žiri prošao je Osijek, Rijeku, Zagreb i Split, gdje su naišli na cijelu paletu raznovrsnih talenata

Potraga za drugim hrvatski Supertalentom počela je audicijom u Osijeku, a svoj put prema zvijezdama započela je mlada Barbara Ljubičić (16), neobično vješto imitirajući brojne zvukove, a posebno one životinjske. Na osječku pozornicu zakoračile su i dvije iznimno darovite osmogodišnje glumice, djevojčice Laura i Dora i hrvatska Susan Boyle, Snježana Božur, 48-godišnjakinja, prestala je pjevati početkom rata potresena događajima zbog kojih, kaže, nije imala razloga pjevati. Čekala je 20 godina kako bi svojim anđeoskim glasom počastila publiku, a za povratak je odabrala upravo show Nove TV.

Riječku audiciju obilježio je nastup dvojice braće, virtuoza na bubnjevima imenom bend Skandal. Burhan i Almedin Huseini svojom su improvizacijom na noge podigli HNK i sve one koji su ostali zapanjeni vještinom ovog dvojca. Burhan je javnosti već poznat kao član ansambla kazališta Ulysses gdje je glumio nasuprot glumačkim veličinama poput Mire Furlan i Rade Šerbedžije, koji navodno na zvuk Burhanove pjesme ne može suspregnuti suze.

Aleksandar Olujić na harmonici je oduševio Ninu koja ga je zamolila da postane dio njene glazbene pratnje. Impresionirao ju je brzinom i vještinom kojom prebire po tipkama, ali i glazbenim repertoarom koji obuhvaća R'n'B te house obrade. Audiciju je također obilježio lik i nastup plesača Petra Dugandžića koji se svojom improvizacijom na plesnom podiju htio ispričati voljenoj osobi.

Tijekom dvodnevne zagrebačke audicije, žiri su oduševili razni talenti. Umirovljenik Tomo Miković iz Dočelnice u Pisarovini je na listu jorgovana odsvirao melodiju pjesme 'Razbila se čaša iz koje se vino pilo'. Tomo ima 65 godina, a naučio je svirati na listu od svog djeda i oca.

Enisa je oduševio nastup 18-godišnjeg automehaničara Ernesta Cepića koji je izveo monolog Držićevog Pometa. Enis ga je savjetovao riječima: 'Molim te, odmah idi na akademiju!' Vježbanje metalnom kuglom kojom ruski sportski velemajstori čine čuda, Hrvatima je predstavio 20-godišnji Hilmija Jakupović koji je pred zagrebačkom publikom uspio izvesti točku žonglirajući s dvanaest kilograma teškom kuglom.

Grad Varaždin je na audiciji u Zagrebu pokazao kako ima velike glazbene talente, a Ninu je oduševila mala djevojčica Tija Pikija koja je svojom izvedbom skladbe iz operete Ive Tijardovića 'Mala Floramy' zadivila publiku.

Enisa je impresionirao nastup žestokog heavy metal benda Antibiotik iz Kaštel Kambelovca te prokomentirao: 'Bilo me je strah.' Nova potencijalna nada splitskih talenata je 11-godišnja Duška koja je izvedbom pjesme Janice Joplin 'Me and Bobby McGee' osvojila publiku i žiri. Nina je bila oduševljena Duškinom 'tamnom' bojom glasa.

Na splitskoj audiciji dogodio se i trenutak kada je Dubravko uzviknuo 'Bravo!' i to 19-godišnjoj Opuzenki Mateji Talajić. Najstroži član žirija je rekao: 'Bravo! Ovo je bilo totalno iznenađenje! Ovo je bilo solidno country pjevanje, a ne samo jodlanje. Simpatično lice i nešto drukčiji nastup, sviđaš mi se!'. Nina Badrić je također pohvalila Opuzenku: 'Ti si najbolja jodlerica koja se pojavila u Supertalentu! Nisi jedina, ali najbolja za sada.'

Druga sezona Supertalenta kreće 17. rujna u 20 satina Novoj TV s emitiranjem audicija za zagrijavanje.