ŠKOLSKI ZADATAK

[VIDEO] Pogledajte prvi ikad televizijski nastup Meghan Markle; sa samo 11 godina natjerala je poznatu kompaniju da mijenja reklamu

13.10.2019 u 20:40

Bionic
Reading

Kad je imala 11 godina, Meghan Markle se prvi put pojavila na televiziji. U sklopu školskog zadatka Meghan i prijatelji iz klupa u osnovnoj školi u Los Angelesu, morali pogledati nekoliko reklama reći što misle o njihovim porukama

Školski zadatak stavljen pred jedanaestogodišnju Meghan Markle natjerao ju je da razmisli o položaju žena u društvu. Nakon što je u sklopu zadatka pogledala nekoliko reklama Markle je izjavila: ‘Mislim da nije u redu da djevojčice odrastaju misleći da su mame one koje sve rade’, rekla je mala Meghan stiščući ljutito obrve.

Vojvotkinja od Sussexa i tad je lako plijenila pažnju šarmom i inteligencijom.

Meghan Markle u dobi od 11 godina Izvor: Profimedia / Autor: INSIDE EDITION / Planet

‘U gotovo svakoj trećoj reklami kaže se nešto što može povrijediti nečije osjećaje’, primijetila je.

Izvor: Društvene mreže

Taj je školski zadatak toliko snažno djelovao na nju da je odlučila napisati pismo kompaniji Procter&Gamble zbog reklame za proizvode za čišćenje u kojoj se spominju samo žene. Da stvar bude doista nevjerojatna, veliki P&G je doista promijenio reklamu i riječ 'žena' zamijenio s 'ljudi'.

Njezin je pothvat završio kao televizijska vijest 1993. Javnost je bila oduševljena hrabrošću i svjesnošću 11-godišnje djevojčice koja je već tad prozvala 'velike igrače' zbog odnosa prema ženama.

Mnogo godina kasnije Meghan je u UN govorila o pravima žena, a i danas kao vojvotkinja od Sussexa zajedno sa suprugom princom Harryjem kao svoje glavne ciljeve izdvaja osnaživanje žena i borbu za jednakost spolova.

  • +13
Meghan Markle Izvor: EPA / Autor: KIM LUDBROOK