U PARKU ZAVIČAJNOG MUZEJA

Veliki promotori svog grada: Izložba o 30 godina postojanja grupe Opća opasnost u Županji

12.12.2022 u 20:33

Bionic
Reading

Stanovnike grada Županje i brojne goste u srijedu, 14. prosinca, u 17 sati okupiti u parku Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber očekuje prava izložbena poslastica

Ovom izložbom Županja i Županjci žele ispričati priču o dečkima koji su jednom bili najbolji. I reći da je ovaj grad još uvijek onaj isti mali grad koji je zahvalan na svemu što su učinili za njega', poručila je autorica i kustosica Marta Huber.

Priču o Općoj opasnosti autorica je vrijedno pripremala cijelu godinu. Nalazila se s članovima benda, snimala ih i prikupljala materijale koji su čuvali svih ovih godina - od najstarijih fotografija, karata, plakata, ulaznica, novinskih članaka do nagrada, priznanja, prvih gitara, bendovskih zastava, raznih suvenira s logom Opće Opasnosti. U priču su se uključili i fanovi koji su slali razne suvenire s logom benda. Izložba će biti postavljena u prizemlju Čardaka.

Na izložbi će se moći vidjeti fotografija s prve svirke Opće Opasnosti u Gradištu, plakat prve miniturneje (Vrbanja, Cerna, Županja) iz 1993. godine, fotografije s prve svirke u Županji u restoranu Kristal, original potvrde o prijavi javnog okupljanja za te koncerte, gitara Marija Vestić te sva diskografija benda (kazete, CD-i, DVD-i, vinili i Blu ray), nagrade, a moći će se vidjeti u kojim gdje su sve imali koncerte.