MICHAEL BUBLé

U Zagreb stiže kanadski pjevač hrvatskih korijena: Život mu je zadao najveći udarac kada mu se razbolio sin, no sada se vraća jači no ikada

13.09.2019 u 06:35

Bionic
Reading

U ponedjeljak 16. rujna u zagrebačkoj Areni pred hrvatsku će publiku prvi put izaći kanadski pjevač hrvatskih korijena. Nakon petogodišnje stanke, na koju je otišao zbog teške bolesti sina, Michael Bublé vraća se na glazbenu scenu jači no ikada, a svoje glasovne sposobnosti pokazat će i u Zagrebu u sklopu svjetske turneje

Michael Steven Bublé rođen je 9. rujna 1975. godine u mjestu Burnabyju u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi u obitelji Louisa i Amber Bubléa. Njegov djed Mihovil Buble rodom je Hrvat iz Trogira, a iako je u međuvremenu njegovo prezime dobilo drugačiji naglasak te se piše Bublé, riječ je o starom trogirskom prezimenu koje se spominje još u zapisu na crkvi sv. Domenika u 14. stoljeću.

Upravo svog djeda Mihovila, Michael Bublé često spominje u svojim intervjuima, otkrivši kako je on utjecao i na njegov glazbeni ukus, a i na njegov nagovor prijavio se na talent show u Vancouveru, u kojem je osvojio prvo mjesto, ali i bio diskvalificiran jer je bio premlad. Ništa od toga nije ga obeshrabrilo u naumu da postane pjevač, pa se sa 17 godina prijavio na kanadski izbor za mlade talente i također odnio pobjedu.

Još jedna zanimljivost vezana uz Bubléa i njegovog djeda je i ta da je Mihovil Buble bio vodoinstalater te je nudio svoje besplatne usluge svima koji bi pružili bilo kakvu priliku njegovom unuku da se pjevački iskaže. Svoj prvi album 'First Dance' izdao je 1996. godine, a godinu kasnije imao je i prvi televizijski nastup. Razočaran mnogim stvarima, u 2000. odlučio je odreći se svog sna da postane slavni pjevač, preselio se u Vancouver i odlučio graditi karijeru kao novinar.

  • +15
Michael Bublé Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO ONORATI

No ključan je bio njegov nastup na vjenčanju prijatelja, na kojem je mladencima otpjevao pjesmu. Među uzvanicima se tada našao i dobitnik Grammyja David Foster, koji je, nakon što je čuo Bubléa kako pjeva, odmah ponudio mu ugovor sa svojom producentskom kućom.

Michael Bublé - Everything [Official Music Video] Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Čak dvije godine radio je na albumu koji je jednostavno nazvao - 'Michael Bublé', a nakon što je izašao, prodan je u platinum nakladi. Nakon toga samo nebo mu je bila granica. Hitovi su se nizali, snimao je albume, odlazio na turneje. Godine 2008. zbog atraktivne Argentinke Luisane Lopilato ostavio je dugogodišnju djevojku, glumicu Emily Blunt. Par se vjenčao u ožujku 2011., a nekoliko mjeseci kasnije na tržištu se pojavio i njegov peti studijski album.

Uspjeh je bio nevjerojatan, a paralelno s njim uživao je u braku s lijepom Luisanom. Prvo dijete, sina Noaha, dobili su u kolovozu 2013., a drugog sina Eliasa u siječnju 2016. No onda je sve krenulo nizbrdo, a njegov savršeni život krenuo se urušavati nakon što su on i Luisana doznali najgoru vijest za svakog roditelja.

Michael Bublé - Feeling Good [Official Music Video] Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Tada trogodišnjem Noahu dijagnosticiran je rak jetre, a Bublé je odmah nakon tog saznanja javnosti poslao službeno priopćenje, otkrivši kako se povlači iz glazbenog svijeta. On i supruga svoj su život podredili ozdravljenju najstarijeg sina, s njim prolazili kemoterapije i zračenja, a onda je u travnju 2017. stigla divna vijest - Noah Bublé uspio je pobijediti tešku bolest.

Michael Bublé - Home [Official Music Video] Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Samo godinu kasnije bračni par Bublé dobio je i treće dijete. U srpnju 2018. rodila im se djevojčica Vida, a potom je Bublé izdao svoj deseti studijski album 'Love'. Iako se šuškalo kako se zbog obitelji namjerava povući iz svijeta glazbe, on je sve demantirao senzacionalnom objavom - kreće na svjetsku turneju.

Michael Bublé - Haven't Met You Yet [Official Music Video] Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Upravo u sklopu te turneje Michael Bublé u ponedjeljak stiže u domovinu svog djeda, a neke od svojih najvećih hitova otpjevat će zasigurno u glas s tisućama hrvatskih obožavatelja.