nakon stampeda na koncertu

Travis Scott objavio: 'U potpunosti ću pokriti troškove pogreba za svih osam žrtava'

08.11.2021 u 23:54

Bionic
Reading

Travis Scott izjavio je kako će u potpunosti pokriti troškove pogreba za osam osoba koje su izgubile živote u stampedu koji nastao na njegovom koncertu. Osim toga, organizatori festivala navode kako će svima koji su kupili ulaznice za Astroworld u potpunosti biti vraćen novac

Travis Scott i organizatori koncerta objavili su kako će svima, koji su kupili ulaznicu za Astroworld, nakon tragičnog događaja tijekom koncerta repera u Houstonu u kojem je osam ljudi izgubilo živote, a mnogo ih je ozlijeđeno, u potpunosti vratiti novac.

Organizator Scoremore na Twitteru je izrazio sućut obiteljima preminulih te naveo kako se svima koji su kupili ulaznice nudi povrat novca. Scoremore je također naveo i kako će se pokušati iskupiti 'pružanjem podrške sudionicima, obiteljima žrtava i osoblju, omogućavanjem savjetovanja i psihološke pomoći te uspostavljanjem zdravstvenog fonda koji će pomoći s troškovima za medicinske izdatke'.

  • +7
Travis Scott i Kylie Jenner Izvor: Profimedia / Autor: O'Connor/AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Travis Scott ponudio je pokrivanje troškova pogreba žrtava te se udružio s BetterHelpom, online psihološkom udrugom, kako bi osigurao mjesec dana besplatne psihološke pomoći svima pogođenima tragedijom Astroworlda.

'Travis održava aktivne razgovore i kontakt s gradom Houstonom, policijom i lokalnim prvim odgovornim osobama kako bi se s poštovanjem i na odgovarajući način povezao s pojedincima i obiteljima stradalih. Ovo su prvi od mnogih koraka koje Travis planira poduzeti kako bi pomogao nastradalima tijekom njihovog tugovanja i procesa oporavka,' stoji u priopćenju.

Podsjetimo, tijekom stampeda koji je nastao na koncertu Travisa Scotta na festivalu Astroworld u Houstonu poginulo je najmanje osam osoba, a više njih je ozlijeđeno. Do incidenta je došlo kada se publika za vrijeme nastupa počela približavati pozornici, a koncert je nakon toga prekinut.