PLANULI VINILI

Tram 11 ludnica zavladala centrom Zagreba

06.10.2017 u 11:28

Bionic
Reading

Nikad dovršena priča između Tram 11 i fanova, dobila je u četvrtak navečer u Rockmarku upravo onakav ishod kao da nije prošlo 14 godina pauze koja je uslijedila nakon samo tri albuma

Red koji se stvorio do gotovo pola Berislavićeve ulice, pred sam ulaz u glazbenu knjižaru gdje su General Woo i Target potpisivali remasterirani album 'Čovječe ne ljuti se', pokazao je koliko je publika zahvalna i gladna nastavka cijele priče.

Njihov kultni prvijenac tiskan je po prvi put na ploči, a upravo je takvo izdanje sinoć bilo traženije od CD-a.

'Neizmjerno sam ponosan i sretan što je reizdanje albuma probudilo tolike emocije i interes. Dokaz je to da su rime koje su repali Target i General Woo aktualne i danas te da se ono što je počelo krajem 90-ih moralo nekako nastaviti. Bilo je sjajno promatrati lica fanova pri susretu s Tramovcima i tu neizmjernu sreću kada su izašli s potpisanim vinilom ili CD-om iz Rockmarka. Uistinu predivno događanje', prokomentirao je direktor izdavačke kuće Menart, Branko Komljenović.

  • +4
Tram 11 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Zvonimir Rendeli

CD i LP od danas su i službeno u prodaji, a možete ga slušati i na Deezeru.

'Album je izašao davne 1999. godine i na njemu smo radili godinu dana. Promovirali smo ga po cijeloj Hrvatskoj, regiji i ostatku Europe. Ako se ne varam, to je najprodavaniji domaći hip-hop album ikad i drago nam je što je Menart reizdao ovaj rap klasik ili u slangu rap Bibliju', osvrnuo se i General Woo.

Kolektivna nostalgija imat će svoj vrhunac 11. studenog u rasprodanoj velikoj dvorani Doma sportova. Koncert je ujedno i jedan od najbrže rasprodanih dvoranskih koncerata u hrvatskoj glazbenoj povijesti, ako ne i najbrže rasprodani. Zbog svega navedenog, Srđan Ćuk i Nenad Šimun su baš kao i u njihovoj pjesmi - 'Hrvatski velikani'.

Međutim, njihova priča neće stati nakon Doma sportova jer je dvojac najavio i novi materijal.