OBITELJ MU JE NAJVAŽNIJA

Tko su sinovi Richarda Gerea? Zbog njih je karijeru često stavljao na čekanje

21.05.2024 u 06:02

Bionic
Reading

Dolazak najstarijeg sina Richarda Gerea, Homera, na filmski festival u Cannesu izazvao je veliku pozornost, ali i ponos njegova oca. Osim 24-godišnjeg Homera, slavni holivudski glumac ima još dvojicu sinova, no njih još nismo imali prilike vidjeti, jer on i supruga žele zaštititi dječake

Jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca, 74-godišnji Richard Gere, ponosni je otac trojice sinova. Dvojicu mlađih dobio je u braku s 33 godine mlađom Alejandrom Silvom, a 24-godišnjeg Homera ima iz braka s Carey Lowell.

A upravo je u Homerovom društvu, na sveopće oduševljenje obožavatelja, ali i okupljenih medija, pozirao na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu. Sve do tada Homer se rijetko pojavljivao u javnosti, a njegovu polubraću nismo ni imali prilike vidjeti jer su supruga i on donijeli odluku da će sačuvati privatnost i omogućiti dječacima normalno odrastanje.

u cannesu

Strastveni poljupci Richarda Gerea i supruge Alejandre na crvenom tepihu

Pogledaj galeriju

Upravo su mu njegovi sinovi najvažniji u životu i nekoliko je puta isticao da mu je karijera važna, no obitelj mu je iznad svega.

Homer James Jigme Gere, 24

Richard Gere postao je otac 6. veljače 2000. godine, kada je u New Yorku njegova druga supruga, bivša Bondova djevojka Carey Lowell, rodila sina kojem su pomno birali ime. Njegov otac zvao se Homer, a otac Carey Lowell imao je srednje ime James. Njegovo treće ime, Jigme, na tibetanskom znači 'neustrašiv' i dobio ga je u čast budizma, Gereove vjere.

O svom najstarijem sinu glumac je uvijek imao riječi hvale, nazvavši ga 'radošću svog života', ali i otkrivajući da je 'vrlo pametan i jako zabavan'. Homer je odrastao u New Yorku te je pohađao privatnu školu Hackley. Godine 2012. Carey je podnijela zahtjev za razvod od Gerea nakon 11 godina braka i 18 ukupno provedenih godina. Razlog je iznenadio sve - ona je voljela društveni život dok je Gere preferirao živjeti povučeno.

Unatoč razvodu nastavili su se dalje zajedno brinuti o sinu, a Gere se uvijek trudio da zbog posla ne izbiva predugo od kuće.

'Odluke o snimanju filmova većinom sam donio sam, no uvijek pazim da ne budem predugo razdvojen od sina. Ako znam da će nešto potrajati duže nego što treba, uvijek s njim popričam o tome, a ako nastane problem, odustanem od projekta. Obitelj mi je važnija od bilo čega.'

Kako stoji na Homerovom profilu na LinkedInu, studirao je kognitivnu neuroznanost i vizualnu umjetnost na Sveučilištu Brown. Ponosni Gere nedavno je otkrio da Homer razmišlja o tome da krene očevim stopama: 'Kako se to ponekad događa, počeo se baviti glumom. Odjednom ga je zainteresirala i čini se da uživa u tome. Pisao je scenarije i režirao manje filmove, stoga sada imamo još nešto zajedničko.'

nastavlja se štrajk

Richard Gere snimljen na protestima u društvu slavnih glumica

Pogledaj galeriju

Alexander Gere, 5

Gotovo 20 godina nakon rođenja Homera, Gere i njegova treća, 33 godine mlađa supruga, Španjolka Alejandra Silva, objavili su da čekaju prvo zajedničko dijete. Kada je Alexander rođen, u veljači 2019., glumac je već imao 69 godina.

Tada je u jednom intervjuu rekao da ga ne brine očinstvo u njegovim godinama, a rođenje još jednog nasljednika odvuklo ga je opet od Hollywooda. Umjesto da snima nove filmove, posvetio se obitelji.

Najmlađi sin, 3

Samo devet mjeseci nakon rođenja Alexandera, Gere i supruga objavili su da čekaju drugo zajedničko dijete. Do danas ime dječaka nije otkriveno, no poznato je da je rođen u travnju 2020. i da ga roditelji, baš kao i starijeg brata, skrivaju od javnosti, želeći mu osigurati normalno odrastanje.

Uz njih dvojicu, Gere je prihvatio Alejandrinog sina iz prijašnje veze, 11-godišnjeg Alberta, a cijela obitelj uskoro se seli u glavni grad Španjolske, Madrid, gdje će biti susjedi našem Luki Modriću.