MELEM ZA OČI

Tko je najzgodniji Turčin naših malih ekrana?

31.10.2012 u 13:05

Bionic
Reading

Donosimo vam listu najzgodnijih Turčina s naših malih ekrana. Unaprijed se ispričavamo ako smo kojeg zaboravili ili previdjeli. Ovi dečki, alfa mužjaci, od reda su melem za naše oči. Kad vas nakon silnih problema dočekaju tople oči sultana, Ibrahima ili Bali- bega, sve je lakše

Tridesettrogodišnji glumac Okan Yalabik koji u seriji 'Sulejman Veličanstveni' glumi Ibrahima, najboljeg prijatelja i desnu ruku vladara Otomanskog Carstva, neodoljiv je kako u seriji, tako u i privatnom životu. Gotovo nema glumice koja je odoljela njegovu šarmu, a na njega je pala i Selma Ergeç, njegova sultanija Hatidže koju je osvojio tijekom snimanja.

Njihova strastvena veza trajala je godinu i pol, a zbog nje je ostavio svoju zaručnicu, glumicu Hande Soral, iako je već bio dogovoren datum njihova vjenčanja. Nakon nekog vremena Selma ga je istjerala iz stana jer nije mogla podnijeti njegove stalne izlaske i buran noćni život. 'Obitelj i ljubav su za mene dvije najvažnije stvari u životu, no ako odnos ne funkcionira, iluzorno je očekivati da će se partner promijeniti. Zbog toga ne treba gubiti dragocjeno vrijeme, nego krenuti dalje', rekao je Okan koji je u novoj vezi.

Žestoki Okan morao je zbog Sulejmana naučiti jahati i mačevati, kao i svladati osnove grčkog, talijanskog, latinskog i mađarskog, a morao je i naučiti držati violinu iako mu je draža bas gitara.

Glavni glumac serije 'Polja nade' Caner Cindoruk još je jedan ljepuškasti brkonja na našim ekranima. Dobar, neiskvaren i s teškom sudbinom na svojim plećima, sve to podnosi muški, bez suza, cviljenja i moljenja. Iako je djevojka koja je trebala biti njegova u naručju drugoga, Kemal čeka strpljivo svoj trenutak. Lijepi Turčin glumi u filmu 'Rhino Season' (Kornjače mogu letjeti) kurdskog redatelja Bahmana Ghobadija. Osim Canera u filmu glume i Beren Saat (Fatmagul iz 'Izgubljene časti') i glumačka diva Monica Belluci. Kako su uz njega najljepše žene svijeta, to znači da Caner kotira dobro.

Lijepi Burak Őzçivit koji tumači vojnika Bali-bega Malkočoglua, očarao je sve gledateljice 'Sulejmana Veličanstvenog'. Glumac Burak Őzçivit uživa u ulozi Bali-bega, a hrabri lik ga je osvojio na prvu. 'Nisam znao što ću glumiti kad sam dobio poziv producenata da dođem u seriju, ali me moj lik brzo osvojio. Pouzdan je, hrabar i zaljubljen', rekao je bivši maneken koji se svakodnevno mora nositi s hordom obožavateljica.
'Znam da su moji brkovi toliko popularni da su ih zavoljele i žene koje ih inače ne simpatiziraju, što mi je jako drago. U turskom narodu oni predstavljaju značajan simbol', kaže glumac koji je 2005. osvojio drugo mjesto na natjecanju za najbolji model svijeta; mnoge obožavateljice ne žele ni čuti da Burak nije baš siguran u svoju seksualnost.

Sulejman Veličanstveni dosta je veličanstven u očima mnogih žena. Iako je Halit Ergenç u mladosti bio buntovan, sada je pravi obiteljski čovjek. 'Jako volim svoju slobodu. Mogao sam provesti cijeli život s ruksakom na leđima', rekao je Halit. Tako je i završio u Americi gdje je, kaže, otišao živjeti. Dobio je ulogu u dječjem mjuziklu, a usput je išao na tečajeve glume. 'Nakon nekog vremena ostao je bez novca pa je radio kao konobar. Halit ima status idola u rodnoj Turskoj, prvenstveno zbog serije 'Sulejman Veličanstveni' - obični ljudi na ulici ga pozdravljaju uzvikujući mu: 'Živio kralj!' aludirajući na njegovu ulogu najomiljenijeg sultana. Iako je serija u početku izazvala brojne kritike zbog 'pogrešnog prikazivanja' tog povijesnog lika, s vremenom je postala najgledaniji program u povijesti turske televizije. Halit je otkrio da mu je jedna baka Albanka, a druga Bugarka. Našalio se rekavši da je od njih naslijedio fatalne plave oči. Iako sada uživa u vrhuncu svoje slave, zapravo mu je serija '1001 noć' promijenila život i profesionalno i privatno, jer se na snimanju zaljubio u dvanaest godina mlađu glumicu Bergüzar Korel zbog koje je nakon osam mjeseci braka ostavio suprugu Gizem Soysadi. Njihova ljubavna priča započela je skandalom - ona je ostavila dečka, a on suprugu kako bi mogli biti zajedno - što je izazvalo negativne reakcije nekih turskih medija. Sada je, pak, u ljubavnom trokutu jer njegova žena ne može smisliti njegovu kolegicu koja je utjelovila Hurem jer je jako ljubomorna.

Jedan od najmisterioznijih Turčina koji ne želi ništa reći privatno o sebi jest mladi Engin Akyürek koji glumi Kerima u seriji 'Izgubljena čast'. Jako je dobar u izbjegavanju fotografa pa se o njemu informacije objavljuju na kapaljku. Rođen je 12. listopada 1981, diplomirao je na Sveučilištu u Ankari - Odsjek za povijest. Njegovo ime Engin znači 'široko more' ili 'veliki'(ogroman, prostran). Samozatajni Engin odbija reklama i intervjue te čuva svoj privatni život kao zmija noge.

E, sad je red na vama, odlučite kojeg Turčina biste rezervirali za vaše snove…