u zadru

Tihana Lazović prvu godišnjicu braka obilježila važnom porukom i pozivom

21.08.2023 u 14:12

Bionic
Reading

Zadarska glumica Tihana Lazović uvijek je bila među prvima koji javno progovaraju o bitnim temama, posebice temama o kojima se u društvu ne priča dovoljno. Kako bi probudila svijest o nasilju nad ženama, Tihana i njezin suprug Branislav Trifunović prvu će godišnjicu braka provesti na bitnom mjestu

Hrvatska glumica Tihana Lazović Trifunović stigla je u Zadar nakon nekoliko dana boravka u Sarajevu gdje je predstavila svoj najnoviji projekt 'Samo kad se smijem'. Film progovara o bitnoj temi nasilja nad ženama, a upravo je toj temi odlučila posvetiti i dan prve godišnjice braka sa srpskim glumcem Branislavom Trifunovićem.

Tako je Tihana otkrila koliko je zahvalna što je u Trifunoviću pronašla 'svog čovjeka' s kojem uživa u ravnopravnom odnosu. U objavi na Instagramu otkrila je kako provode svakodnevicu te da u njihovom domu ne postoji podjela poslova na muške i ženske, a prvu godišnjicu braka odlučila je sa suprugom obilježiti na prosvjedu protiv obiteljskog nasilja organiziranog u sklopu akcije 'Stop femicidu'.

'Mom čovjeku i meni danas je prva godišnjica braka. Moj čovjek i ja se puno volimo, masu smijemo, plačemo zajedno kad plačemo, tu smo si, ja njemu, on meni, igramo na karte, kauč meni njemu fotelja pa gledamo filmove, čitamo pa se mijenjamo za knjige, zajebava on mene da sam ovakva, ja njega da je onakav, kuha on jer lipo kuh , ja nešto drugo radim šta mi bolje ide, grlimo se svaki dan, al' baš svaki .

Danas ćemo za godišnjicu u 16 h otići na Narodni trg u Zadru, za sve Nizame, Ane, Sofije, Jadranke, Sanje, Snežane, Gordane koje nisu imale sreće kao ja, koje su umjesto ljubavi, smijeha slobode i poštovanja živjele strah, jezu, udarce, sram i poniženje. Femicid se mogao spriječiti Da su samo institucije radile svoj posao. Nama ne trebaju muškarci koji po trgovima mole za našu čistoću i poslušnost, nama treba država koja će nas zaštititi od nasilnika.

Draga regijo, vidimo se u 16h', napisala je glumica u objavi na Instagramu.

Tragičan događaj u Gradačcu potaknuo je brojne poznate osobe u regiji da reagiraju pa se tako danas diljem Hrvatske održavaju mirni prosvjedi kako bi se osvijestio ovaj bitan problem o kojem se u našem društvu još uvijek nedovoljno priča. Glumici će se tako pridružiti i Slavko Sobin, kolega koji s Tihanom glumi u filmu.

'Femicid se mogao spriječiti. Da su samo institucije radile svoj posao. Nama ne trebaju muškarci koji po trgovima mole za našu čistoću i poslušnost, nama treba država koja će nas zaštititi od nasilnika', napisala je glumica te pozvala sve pratitelje da dođu u 16 sati na Narodni trg u Zadru.

MODNI TRIJUMF 70. PULE

Domaće glumice poput holivudskih diva, no svu je pozornost ukrala Tihana Lazović

Pogledaj galeriju

Inače, vjenčanje glumačkog para održano je 2022. u Novom Sadu, a velikom slavlju prisustvovali su brojni glumci poput Anđele Ramljak, Slavka Sobina, Gorana Bogdana i ostalih.