zanimljiva poveznica

Tajna ogrlice: Što se krije iza bisera koje je Kate Middleton nosila na kraljevskoj proslavi

21.11.2017 u 11:10

Bionic
Reading

Na svečanu proslavu 70. godišnjice braka kraljice Elizabete II i princa Phillipa stigli su i najpopularniji mladi članovi britanske krune, princ William i njegova trudna supruga Kate Middleton, kao i njegov mlađi brat Harry. No ono što je privlačilo pažnju bila je skupocjena biserna ogrlica koju je nosila omiljena vojvotkinja

U londonskom dvorcu Windsor u ponedjeljak navečer održana je glamurozna proslava 70. godišnjice braka najmoćnijeg britanskog para, kraljice Elizabete II i princa Philipa, na koju su bili pozvani samo najuži članovi obitelji.

Uključivalo je to i kraljičine najeksponiranije unuke, princa Williama i Harryja, s kojima je pristigla i trudna vojvotkinja Kate Middleton. 

Paparazzi fotografi snimili su ih prilikom vožnje do dvorca u službenom automobilu.

Dok su se braća opredijelila za klasična crna odijela, vojvotkinja je odjenula čipkastu haljinu koju potpisuje slavna dizajnerica Diane Von Furstenberg, u kojoj se nedavno pojavila na gala večeri. 

Svoj crni stajling lijepa 35-godišnjakinja podigla je vrlo zanimljivim komadom nakita, koji je posudila od same kraljice.

Naime riječ je o bisernoj ogrlici koju je svojevremeno nosila i nikad prežaljena princeza Diana, a koja pripada kraljici Elizabeti II. 

Objavu dijeli Jamalouki (@jamaloukimag)

Kao i uvijek do sada, Kate svoje outfite pomno bira i prilagođava situaciji, a njezin nakit često priča svoju priču.

Zato je za ovako velik i bitan dan u životu kraljice izabrala nešto što ih povezuje, a to je kultna ogrlica od četiri reda bisera  i s dijamantnom kopčom u sredini. Nosila ju je kraljica Elizabeta 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, a dizajnirana je od uzgojenih bisera koje joj je poklonila japanska vlada.

Istu tu ogrlicu nosila je i princeza Diana, a s njom se pojavila na državnom banketu u Nizozemskoj 1982.

  • +17
Kraljica Elizabeta II i princ Philip Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Svečanoj večeri povodom proslave dugovječne ljubavi britanskog kraljevskog para odazvali su se i ostali članovi obitelji. 

Tako su elegantno dotjerani došli i princ Charles u pratnji supruge Camille, njegova sestra, princeza Annie, zatim princ Andrew i najmlađi princ Edward, kao i unuci, princeze od Yorka, Beatrice i Eugenie, te Peter Phillips i Zara Tindall. 

  • +10
Princ Philip i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zanimljivo je kako zabavi nije prisustvovala djevojka princa Harryja, američka glumica Meghan Markle, što najvjerojatnije znači da njih dvoje još uvijek nisu zaručeni.