krešo bengalka

'Svaki otpor je besmislen, a i svaka reakcija je nemoguća bez pružanja otpora'

11.10.2018 u 12:01

Bionic
Reading

Nakon niza spotova za singlove s posljednjeg albuma, splitski reper i prvak tvrdog đira Krešo Bengalka predstavlja novu pjesmu imena 'Otpor'. Koja se poruka krije iza novog singla i po čemu se razlikuje od dosadašnjih, Krešo nam je, između ostalog, otkrio u kratkom razgovoru

Glavna tema novog singla je, kako mu samo ime govori, otpor i koliko je besmislen. Kakva se poruka zapravo krije iza nove pjesme i što vas je konkretno inspiriralo na njezino stvaranje?

Konkretno me je inspirirala vlastita nemoć i traženje svog ega kad je najpregaženiji. Svaki otpor je besmislen, a i svaka reakcija je nemoguća bez pružanja otpora. Pjesma je začaran krug između distance i aktivnog sudjelovanja, između odrastanja i djetinjastog pogleda na život. Da ne duljim, to je bila točka u kojoj sam se pronašao više nego ikad u životu.

  • +7
Krešo Bengalka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Na posljednjem albumu 'Split ZOO', instrumentale i cjelokupan posao produkcije potpisujete sami. Koliko se i po čemu novi singl razlikuje od dosadašnjih pjesama?

Razlikuje se uvelike po tome što na ovoj pjesmi imam i električnu gitaru, što u rap glazbi nije česta pojava. Također zvuk je profinjeniji i manje sirov nego na prethodnom albumu. Na ovoj pjesmi mi je trebalo više od godine dana, dok nisam točno pogodio ono što sam tražio, kako zvukom tako i aranžmanom.

U teaserima videa objavljenih na društvenim mrežama mogli smo vidjeti ključnu figuru u vašim spotovima, Gabrijelu Periš, u svojevrsnoj ulozi palog anđela. Kako se rodila ideja za spot i tko je odgovoran za isti?

Autor spota, Vojan Koceić i ja smo došli na ideju nakon nekoliko sati mozganja i traženja kako bi tu ideju mogli najslikovitije prikazat. On je spomenuo da ima izrađena homemade krila, ja sam spomenuo da je Gabrijela moja imaginarna žena iz mojih spotova i tako smo dobili savršen spoj.

KREŠO BENGALKA - OTPOR (OFFICIAL VIDEO) Izvor: Društvene mreže / Autor: Krešo Bengalka

Predstavlja li novi singl nadolazeći album? Što Krešo Bengalka priprema svojim fanovima u narednim mjesecima? Možemo li očekivati neke nenadane glazbene suradnje poput one s grupom Best?

U narednih godinu dana radim isključivo na solo materijalu, sve suradnje sam do daljnjeg stavio na čekanje.