SASVIM ISKRENO

Susan Sarandon progovorila o najvećem problemu filmske industrije

02.03.2018 u 18:21

Bionic
Reading

Titulu holivudske legende Susan Sarandon stekla je mnogim filmskim uspješnicama u bogatoj karijeri koja je započela davne 1970. godine. U novom intervjuu iskreno je progovorila o predrasudama s kojim se morala suočiti na putu do uspjeha

Slavna oskarovka odlučila je otvoreno progovoriti o seksizmu i popularnom ageizmu u Hollywoodu otkrivši kako su mnogi prognozirali da će njezina glumačka karijera završiti s navršenih 40 godina.

Sarandon je također govorila o tome kako joj je na samim počecima karijere bio zabranjen govor o osnivanju obitelji, a navedeni intervju također je iskoristila kako bi razgovarala o pokretu Time's Up i njegovoj bezrezervnoj podršci.

  • +9
Susan Sarandon Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Rečeno mi je da će moja karijera biti gotova ulaskom u četvrto desetljeće života, a o djeci nisam ni smjela pomišljati jer bi me ona učinila 'manje privlačnom', prisjeća se Susan početaka karijere ističući kako su se prognoze brojnih osoba iz filmske industrije pokazale netočnim.

  • +15
Susan Sarandon i Geena Davis Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'I dalje radim kao i mnoge žene moje dobi, a jedan od glavnih razloga tomu su producentice, redateljice i osobe koje su spremne uložiti novac u priče sa ženskim likovima koji se ne nalaze u 20-im godinama', mišljenja je Susan.

Prema njezinim riječima ne postoji mnogo filmskih priča u kojima su glavni protagonisti žene i muškarci starije dobi. 'Postoje te filmske priče o starijim muškarcima no uvijek su u vezama s djevojkama u 30-ima', objašnjava glumica.