PICKBOX

Što sve, ako vas je zaobišlo, morate znati o crtanim junacima koje volite

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 19.05.2017 12:25
  • Objavljeno 19.05.2017 u 12:25
tportal

Izvor: Pickbox / Autor: Pickbox

Onaj tko je bio dijete osamdesetih ili devedesetih, sigurno se sjeća neizmjernog osjećaja sreće kada bi se u kući pojavila nova VHS kaseta s Disney crtićem

Svatko je imao svoga omiljenog junaka ili junakinju, ali gotovo da nije bilo crtića koji nije unosio ushićenje u dječja srca. A tek kada bi se crtani film nenadano pojavio na televiziji – to je tek bila sreća!  Bez obzira na to što se možda na malom ekranu u pozadini odvijala važna politička rasprava, dječji svijet ostajao je neokaljan, a crtani filmovi pozivali su u avanturu koja je za razliku od svijeta odraslih nudila istinski važne stvari – radost, ljubav, iskrenost.

Kako bi vas potakli da se vratite svojim dječjim junacima, sjetite se tog posebnog osjećaja, predlažemo da pogledate pet starih ali jednako dobrih crtića, a dobra vijest je da se svi trenutno prikazuju na poznatoj online videoteci Pickbox. A ako niste znali, usput otkrijte nekoliko zanimljivih informacija o omiljenim likovima koje vam prije 20 godina nitko nije mogao otkriti.

tportal

Izvor: Pickbox / Autor: Pickbox

Pocahontas i sva njezina braća i sestre

Pocahontas je možda jedna od najdražih i najdivnijih Disney junakinja, i to baš zato jer nije klasična princeza, nego je djevojka koja izrazito cijeni slobodu i prirodu. Iako svi znaju da je Pocahontas inspirirana stvarnim likom, povijesni dokazi kažu da je njezino pravo ime bilo Matoaka, a da je Pocahontas samo nadimak koji znači 'zločesta' ili 'razmaženo dijete'. Iako u crtiću nemamo osjećaj za to jer je njezin tat tretira kao da mu je jedino dijete, Pocahontas je u stvarnosti zapravo imala 26 braće i sestara. Možda je i dalje bila najposebnije dijete u obitelji, ali to ipak ne možemo znati.

tportal

Izvor: Pickbox / Autor: Pickbox

Ljepotica i zvijer ili kako je nastao izgled Zvijeri

Ljepotica i zvijer prvi je ikad nominirani animirani film za Oscara. Iako animatori nisu razbijali glave kako osmisliti izgled princeze, nije im bilo lako doći na ideju kako bi u filmu trebala izgledati Zvijer. Tako se animator Glen Keane dosjetio da bi ovaj lik trebao biti baziran na nečemu što je stvarno te je iskoristio facijalne karakteristike gorile, bivola, a od lava je posudio izgled grive. Ono što je još zanimljivo glede ovog Disneyjevog klasika je i to da je Belle najstarija Disney princeza. Dok su ostale princeze tinejdžerice, Belle ima preko 20 godina.

tportal

Izvor: Pickbox / Autor: Pickbox

Priča o igračkama – o izmišljenim i stvarnim igračkama

U ovom crtiću nema prinčeva i princeza, ali zato će vam srce osvojiti jedan kauboj i vrlo živahne igračke koje nisu samo rekviziti u rukama djece, nego bića sa svojom voljom i željama.

Tijekom produkcije, redatelj i scenaristi su provodili dosta vremena u dućanima s igračkama, gdje su proučavali igračke i donosili ih ured. Ideja iza ovoga je bila da izmiješaju postojeće igračke s onima koje su izmislili. Rezultat je, naravno, poznat svima.

tportal

Izvor: Pickbox / Autor: Pickbox

Dama i Skitnica – film koji je nastajao 20 godina

Otkad se ovaj crtić pojavio na televizijskim ekranima, prije više od 60 godina, Dama i Skitnica postao je jedan od omiljenih animiranih ostvarenja Disney svijeta, ali i jedna od najvećih romansi u povijesti televizije. Ideja da se snimi ovaj film došla je 1937. od animatora Joea Granta koji je prema svome psu osmislio lik Dame. Kako se Waltu Disneyju nije toliko dopala priča koju je Grant osmislio uz crtež, gdje se pas prilagođava životu u domu u koji je upravo stigla mala beba, izrada filma je odgođena do daljnjeg. Film je snimljen tek 1955., gotovo 20 godina nakon što je nastao prvi crtež Dame.

tportal

Izvor: Pickbox / Autor: Pickbox

Kako je Zvonar Crkve Notre Dame postao najmračniji crtani film

Ovaj crtić možda je jedan od najmračnijih Disneyjevih animiranih ostvarenja, ali usprkos ne baš tako veseloj temi, osvojio je srca mnogih. S obzirom na to da je film snimljen prema knjizi francuskog književnika Victora Huga, scenaristi i producenti su morali raditi razne iznimke kako bi ublažili tragičan život Quasimoda. S obzirom na to da se radi o animiranom filmu, iako se radnja događa u crkvi, kreatori Zvonara Crkve Notre Dame morali su umanjiti religijski značaj.

Gledajte na Pickboxu ili na Pickboxu u MAX tv videoteci! Pickbox je dostupan i kao samostalna usluga za korisnike ADSL paketa Hrvatskog Telekoma.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi