uskoro u hrvatskoj

Sting poručio: 'Veselim se povratku u Pulu'

02.06.2017 u 12:09

Bionic
Reading

U sklopu povratničke turneje 57th & 9th, jedan od najvećih svjetskih glazbenika Sting u Hrvatsku stiže za manje od dva mjeseca. Pulska Arena ugostit će tog legendarnog umjetnika koji se u svojoj već četiri desetljeća dugoj karijeri može pohvaliti s više od 100 milijuna prodanih albuma, brojnim nagradama, dvanaest solo albuma te vječnim hitovima iz razdoblja grupe Police

Iako je pulska pozornica Stingu već dobro poznata, priznaje da ga još uvijek drži trema uoči koncerta, a povratku pred svoje najvjernije obožavatelje posebno se raduje.

'Veselim se povratku u Pulu i susretu s fanovima koji su mi lojalni već tolike godine. Ovaj će koncert biti noć puna odlične glazbe i svojevrsni presjek moje karijere, uključujući pjesme s novog albuma. Iako sam neke pjesme otpjevao više od tisuću puta, uvijek pronađem nešto novo u njima, a zbog ovih izvrsnih glazbenika koji dolaze sa mnom, cijeli je materijal dobio neki novi život. Još me uvijek uhvati trema prije izlaska pred publiku i to je razlog što se toliko radujem svakoj turneji. Iako ću se u Hrvatskoj zadržati vrlo kratko jer me već drugi dan očekuje nastup u Italiji, potrudit ću se pronaći vremena i malo se odmoriti', izjavio je Sting.

Stingu će se na pulskoj pozornici 26. srpnja 2017. pridružiti i njegov sin, svestrani glazbenik Joe Sumner, a priliku da se predstave dobio je i domaći pop rock bend Buđenje, stoji u priopćenju.

Turneja 57th & 9th započela je početkom veljače, a slavni glazbenik na njoj predstavlja novi istoimeni album na kojem je pokazao svoju raznolikost u stilovima glazbe i pisanju tekstova. Na turneji će mu se pridružiti i tročlani bend, uključujući i njegovog dugogodišnjeg gitarista Dominica Millera, bubnjara Josha Freesea te gitarista Rufusa Millera. Nakon europskog dijela turneje, Sting se seli u Centralnu i Južnu Ameriku te Aziju, a onda se ponovo vraća u Europu na dogovorene nastupe na odabranim ljetnim festivalima. S obzirom na veliki uspjeh i posjećenost ove svjetske turneje te zahvaljujući odličnim kritikama, menadžment Stinga odlučio je dodati još tri datuma početkom rujna u Sjevernoj Americi.