Tri bine, jedan grad!

Stereo MC's, Belan & Fiumensi, Cubismo, Sassja i Kristijan Molnar Novu će dočekati u Šibeniku

13.11.2019 u 13:28

Bionic
Reading

Glavna pozornica ovogodišnjeg Dočeka smjestila se na najljepšem šibenskom trgu - Trgu Republike Hrvatske, uz UNESCO-vu ljepoticu, katedralu sv. Jakova, gdje će Šibenčane i njihove goste u Novu uvesti britanske legende - Stereo MC's. U Perivoju Roberta Visianija, publika će se zabavljati uz Nenu Belana & Fiumense i Cubismo, a sve ljubitelje klupske glazbe na Maloj loži očekuje jedan od najuspješnijih DJ-eva u regiji - Kristijan Molnar

Ako se još uvijek pitate gdje dočekati 2020., organizatori Adventure i šibenskog dočeka Nove godine, Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika, imaju tri odgovora: Šibenik, Šibenik i Šibenik, gdje će u isto vrijeme na tri različite lokacije Šibenčani i njihovi gosti ući u novo ljeto.

Stereo MC's, britanske legende hip-hop i elektroničke dance glazbe, glavni su izvođači centralne pozornice koja se ove godine smjestila uz šibensku ljepoticu, Katedralu sv. Jakova. Ovaj je dvojac prisutan na glazbenoj sceni od sredine osamdesetih, a planetarnu popularnost stekao je hitom Connected koji danas ima kultni status. Od ranih albuma do recentnih izdanja ostali su vjerni plesnom ritmu kojem publika teško odolijeva. Tako će biti i u novogodišnjoj noći kada se sa Robom Birchom i Nickom Hallamom ponovno spajamo u Šibeniku. Čast da zagrije publiku pripala je energičnoj Sassji koja je glazbenu scenu osvojila već prvim singlom. Kombinacijom reggaea, duba, dancehalla i britkih tekstova osvaja publiku na nastupima uživo, a na Dočeku u Šibeniku, nakon kraće koncertne stanke, predstavit će i nove singlove.

Vrhunska svirka domaćih izvođača garancija je dobre zabave u Perivoju Roberta Visianija. U najluđu noć u godini publiku će uvesti omiljeni šibenski gosti, Neno Belan & Fiumensi, a nakon poznatih Belanovih hitova, od Đavola pa naovamo, prve sate nove 2020. vrućim će afro i kubanskim ritmovima i latino jazzom rasplesati Cubismo.

Novogodišnja destinacija svih ljubitelja klupske glazbe bit će Mala loža, na kojoj će za DJ pult stati jedan od uspješnijih DJ-eva regije, Kristijan Molnar kao prvi izbor šibenskih promicatelja elektronske glazbe – udruge RatCat.

'Svake godine nastojimo biti drugačiji te u Novu godinu ući na što originalniji način, što smo dokazali lanjskim dočekom s brojnim izvođačima predvođenim makedonskim magom Kirilom Djaikovskim i Davidom Leoneom, Kawasaki 3P-om, The Frajlama, Affter Affairom i Roof AW-om, a vjerujem kako ćemo u tome uspjeti i ovog puta. Šibenik gostima postaje sve poželjnija destinacija i u zimskim mjesecima zbog kvalitetnog programa koji nudi naš projekt prvog i jedinog plastic-free Adventa u Hrvatskoj. Žanrovska lepeza kvalitetnih izvođača kao i festivalski koncept dočeka na trima pozornicama unutar stare gradske jezgre, kao prava prijestolnica urbane, koncertne scene, ističe Šibenik kao najoriginalnije mjesto za doček nove godine.', poručio je gradonačelnik Željko Burić.