humanitarni kutak

Spisateljica velikog srca: Josipa Pavićić Berardini pomaže djeci bez roditelja

16.10.2020 u 13:09

Bionic
Reading

U sklopu trodnevnog regionalnog summita prodajnih profesionalaca 'ESAS' održanog u Poreču, spisateljica i ambasadorica udruge Europa Donna Hrvatska (europske koalicije protiv raka dojke) Josipa Pavićić Berardini organizirala je humanitarni kutak nazvan 'Večer gdje prodaja pomaže' iliti financijska pomoć djeci bez roditelja u njihovom školovanju

Organizatorica također želi podići svijest o važnosti školovanja i ulaganja u znanje stoga je odabrala štićenice Stambene zajednice doma iz Nazorove, 18-godišnju Dinu i 16-godišnju Patriciju.

Dinu i Patriciju povezuje ljubav prema taekwondou, želja da se školuju i postanu samostalne. Obje sanjaju o tome kako će jednog dana imati obitelj i djecu kojoj će moći pružiti sve ono što one same nisu imale. Uz potporu EDH i Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu snimljen je i kratki film u kojem su se djevojke predstavile kao i njihovi pokrovitelji. 

Prije humanitarne večere sudionici summita imali su priliku pogledati film i popratiti foto session frizura koje potpisuju majstori visokorenomirane francuske kuće koja je 100 godina posvećena ljepoti kose. Josipa Pavićić Berardini blisala je i u voditeljskoj ulozi u kreaciji hrvatskog branda Hippy Garden uz Davora Bilmana, direktora summita Esas.