IZNENAĐENJE SEZONE

Šok u 'Plesu' - iz igre ispali Iva i Robert

07.12.2013 u 22:07

  • +12

Ples sa zvijezdama

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT

Bionic
Reading

Ove subote u 'Ples sa zvijezdama' se vratila Barbara Kolar, plesni parovi su nas uglavnom oduševljavali svojim plesnim pokretima, a od sve zabavnije plesne igre oprostili su se, po nama nimalo zasluženo, Iva i Robert

Na samom početku, recimo da se vrlo dobro raspoložena Barbara s lakoćom vratila u 'Ples sa zvijezdama'.

Večer su otvorili Iva Mihalić i Robert Schubert preciznom, odmjerenom, ali i pomalo umornom salsom, kojoj zahvaljujući Ivi nije nedostajalo seksipila, ali pomalo jest osmijeha. Ipak, 31 bod za otvaranje nije bio tako loš. Uz riječi pjesme 'Samo jednom se ljubi' Iva i Robert su svoj drugi ples, argentinski tango, otplesali vrlo elegantno, uz dozu zrelog seksipila, znatno popravivši dojam u odnosu na prvi nastup. 'Vratili ste se', prokomentirao je Davor. Da nije rekao uprazno, pokazale su tri desetke uz tek nešto manju devetku. Zbroj ocjena nakon dva plesa – 70. Bez obzira na sve, Iva i Robert su se ove subote morali oprostiti od 'Plesa sa zvijezdama'.

Nakon salse uslijedila je samba. Mislav Čavajda i Petra Jeričević nevjerojatnom su lakoćom otplesali svih osam ritmova sambe, osvojivši nas od početnih koraka do samoga kraja. Brazilskim ritmovima nisu zaveli samo nas, već i Dinka, koji je rekao: ’Meni je bilo fantastično! Stvarno krvavo.' Ostatak ekipe se složio s njim, davši im 36 bodova. U svom drugom plesu večeri, quickstepu, Mislav i Petra su nam priuštili ludo veselu i opako dobro rasplesanu zabavu omotanu u ruho 20-ih godina prošlog stoljeća. I opet smo beskrajno uživali u lakoći njihovih koraka i plesa u cjelini, a samo dva boda su ih dijelila od čiste desetke. Sve ukupno, 74 boda.

Nakon ludo vatrene Mislavove i Petrine sambe, Ornela Vištica i Marko Herceg malo su spustili ritam i zabavu svojim quickstepom kojim nas, nažalost, nisu oduševili. Davor nije podijelio naše razočaranje, pohvalivši posebice Markovu koreografiju, Ornelu tek malo iskritiziravši. Na kraju, skupili su 35 bodova. Znatno zaigraniji i nama draži bili su u 'shake, shake, shake' sambi. Koliko je dobro Ornela šejkala gornjim dijelom tijela, pokazala je činjenica da je uspjela izbaciti iz ritma i Dinka koji od šejkanja uopće nije vidio njezine noge. Tri desetke malo je pokvarila Davorova osmica, a sveukupno, Ornela i Marko su stali na odlična 73 boda.

Giuliano se za potrebe tanga pretvorio u fantoma u operi, nabacivši opako ozbiljni fantomski pogled. Dugačkim fantomskim korakom poveo je Mariju Marinčić u pomalo tvrd i nedovoljno strastven, no vrlo dobar operni tango. Da je to bio njegov najbolji ples, pokazuju i bodovi, njih 34. Nešto lošiji je Giuliano bio u svom drugom večernjem plesu salsi, koja je pokazala njegove slabe točke – tvrdi i ne uvijek najprecizniji pokret, ukočeni pokreti gornjeg tijela i mimika koja je nadjačala sve. 'S ovom salsom sigurno možete biti prvaci… na otoku Jabuka. Izgledali ste mi baš kao svjetioničar na otoku koji je naučio salsu iz priručnika, a ne na plesnom podiju', rekao je Davor Giulianu i izvukao tricu. Uz ostale bodove stali su na 25 koji su, pridruženi prvoj ocjeni, zaustavili Giuliana i Mariju na 59 bodova.

Sanda Dubravčić i Nicolas Quesnoit krenuli su odlično u svoj prvi ples večeri – sambu, no putem su izgubili konce. Sanda se u jednom trenutku poskliznula, a njihova plesna priča raspala. No, kao pravi igrači, skupili su hrabrost i odveli priču do kraja. Kako je Nicolas rekao: 'Što je – tu je. Ovo je dokaz da smo uživo.' Žiri im nije uzeo pad za zlo te su skupili veliki 31 bod. Završni ples večeri paso doble Nicolas je složio u snažnoj gradaciji dramatike, plesne strasti i isprepletenosti uz dodatak klizačkih pokreta. Na kraju plesne večeri oduševili su nas Nicolasovom koreografijom i, naravno, plesom te odličnim Sandinim plesom, što im je dalo odličnih 38 bodova. Ukupno 69 bodova