BUDI MI PRIJATELJ

Skupljeno 1,6 milijuna kuna za mališane

08.12.2013 u 14:03

Bionic
Reading

Udruga 'RTL pomaže djeci' i ove je godine organizirala svima znanu kampanju pod nazivom 'Budi mi prijatelj'. Sinoć je tako, u studiju 4 Jadran filma, u troiposatnoj emisiji prikupljeno više od 1,6 milijuna kuna, a broj telefona 060 9007 bio je zasigurno jedan od najpozivanijih u zemlji

Tako je ove godine sakupljeno dovoljno sredstava za realizaciju čak 15 projekata, čija će realizacija pomoći boljem i kvalitetnijem životu 1400 djece.

Uz kumove projekata Olivera Dragojevića, Enisa Bešlagića, Kseniju Pajić, Severinu i voditeljicu Antoniju Blaće te Antoniju Mandić u Facebook kutku, koji su, svaki na svoj način, što pjesmom, što pričom pridonijeli da humanitarna emisija 'Budi mi prijatelj' bude još bolje prepoznata i uspješna, u emisiji je sudjelovao i Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i njegova supruga Tatjana Josipović.

Predsjednik je rekao da mu je izuzetno drago što je sudjelovao u ovoj kampanji te da su dobrota i plemenitost najvažniji kako bi se pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Osim na pozornici, gdje je kao jedan od prvih gostiju bio Ivan Lovreček, član Uprave RTL-a Hrvatska, koji je zahvalio svim gledateljima što su u ovim teškim vremenima voljni odvojiti novac za djecu, i pozivni centar bio je prepun poznatih lica. Hari Rončević, Tony Cetinski, Jadranka Kosor, Rajko Ostojić, Stjepan Perić, Kristijan Curavić, Jelena Jovanova, Ana Brdarić, Tomislav Jelinčić, Edita Misirić, Marijana Batinić... samo su neki od uzvanika koji su sjedili u pozivnom centru, odakle su odgovarali na pozive gledatelja.

No i oni koji nisu mogli doći, a kumovi su projekata, poput Severine, poslali su svoje poruke putem videopoziva. Tako se Severina javila iz Ljubljane, prije koncerta, i rekla da je jako tužna što nije mogla biti u emisiji, no da pozdravlja svoje male prijatelje na onkološkom odjelu u Klaićevoj bolnici, koje će uskoro ponovno posjetiti.

U tri i pol sata, koliko je trajala emisija, prikupljeno je preko 1,6 milijuna kuna, a osim što su tako građani Hrvatske razveselili mališane kojima je uistinu važna njihova novčana pomoć, svi prisutni razveselili su i iznenadili Olivera Dragojevića, otpjevavši mu 'Sretan rođendan' uz prigodnu tortu, budući da mu je na dan emisije bio rođendan.

Kampanja 'Budi mi prijatelj' i sedmu godinu za redom uspješno je ostvarila svoje ciljeve.