i na tportalu

Sjajne svirke uživo i nagrade najboljima stižu: Treća dodjela nagrada Rock&Off virtualno

03.02.2021 u 09:55

Bionic
Reading

U četvrtak navečer će se saznati koja su domaća rock&off imena svojom glazbom obilježila 2020. godinu. Treće izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off ove godine zbog pandemije koronavirusa emitirat će se online, no to ne znači da publika neće moći uživati u nastupima omiljenih izvođača

Uživo iz Tvornice kulture u četvrtak, 4. veljače u 20 sati može ćete pratiti dodjelu nagrade, kao i nastupe iznenađenja nominiranih izvođača. Izravan prijenos moći će se pratiti na YouTubeu i Facebooku Rock&Off-a ali i na našem portalu. Je Veux, Alejuandro Buendija, Nika Turković, One Possible Option, Boris Štok, Zvjezdan Ružić i Mark Mrakovčić potvrdili su svoje nastupe na dodjelama nagrada, ali još nisu otkrili sva iznenađenja koja pripremaju. Irena Žilić i BluVinil na pozornicu dolaze u potpuno drugačijem, ali opet iskrenom izdanju, a o čemu se točno radit moći ćete provjeriti 4. veljače.

Žiri Rock&Off-a čini 83 novinara iz relevantnih domaćih medija, a upravo oni glavni su 'krivci' i za ovogodišnje nominacije ove nagrade. Oni svakodnevno prate glazbu, preslušavaju nova izdanja i pišu o njima stoga kad oni kažu da je nešto najbolje, onda to zasigurno i jest! Devet kategorija nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama 'Rock&Off', 'Pop&Off', 'Rap&Off', 'Elektro&Off' te 'Jazz&Off'. Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu 'Iskonovu nagradu publike'.

Rock&Off Nagrade za životno djelo pripale su nezamjenjivim glazbenim kritičarima, Darku Glavanu i Draženu Vrdoljaku. Dosadašnja izdanja nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off još uvijek se prepričavaju i kao jedni od najboljih tuluma u gradu, a iako je ove godine sve spriječio virus koji hara svijetom, organizatori su obećali da će tu 'nepravdu' ispraviti na ljeto kada epidemiološke mjere to dopuste.