3. srpnja

Simple Minds počeli Global Tour s kojom dolaze u Arenu. Za Pulu već prodano pola kapaciteta

13.02.2024 u 12:19

Bionic
Reading

Arena, Pula // srijeda, 3. srpnja 2024.

Simple Minds, legendarni škotski rock bend, započeo je svjetsku turneju u sklopu koje po prvi puta stižu u pulsku Arenu u srijedu 3. srpnja 2024. Prodano je već pola kapaciteta Arene, a povoljnije ulaznice za koncert dostupe su do 25. veljače.

Veliki interes za pulski nastup dokazuje i činjenica da su ulaznice do sada kupili fanovi iz čak 25 zemalja. Simple Minds još jednom dokazuju da su miljenici publike, a kapacitet dvije tisuće godina starog amfiteatra se brzo puni. Najspektakularniji koncertni prostor na otvorenom u Hrvatskoj bit će savršena pozornica na kojoj će podsjetiti na megahitove iz cijele karijere.

Izvor: Društvene mreže

Simple Minds upravo završavaju prvi dio Global Toura 2024 s čak 12 nastupa u arenama po Australiji i Novom Zelandu od kojih su većina unaprijed rasprodani. Sredina ožujka označit će nastavak koncerata koji kreću iz UK-a po Europi, uz neke već rasprodane koncerte, a ljetni dio turneje rezerviran je za velike open air nastupe uključujući i njihov prvi koncert u pulskoj Areni.

Od 70-ih naovamo Simple Minds su se izgradili kao jedan od najpoznatijih bendova iz UK-a, prodajući više od 60 milijuna ploča diljem svijeta, sa singlovima na prvim mjestima ljestvica na obje strane Atlantika. Bend ima upisano i čak pet broj jedan albuma u UK-u - ‘Sparkle In The Rain' (1984), ‘Once Upon A Time' (1985), ‘Street Fighting Years', kao i snimku ‘Live In The City Of Light' (1987), te kompilaciju ‘Glittering Prize 81/92'.

Kroz zadnje desetljeće pokazali su da su i dalje glazbena sila koja nastupa pred desetcima tisuća fanova diljem svijeta. Bezvremenski katalog hitova uključuje klasike ‘Don’t You (Forget About Me)', ‘Alive & Kicking', ‘Belfast Child', ‘Promised You A Miracle', ‘Glittering Prize', ‘Waterfront', ‘Sanctify Yourself', ‘Someone Somewhere in Summertime', ‘Alive and Kicking', ‘Sanctify Yourself' kao i brojne druge iz više od četiri desetljeća karijere.

Simple Minds - Promised You A Miracle Izvor: Društvene mreže

Simple Minds su i dalje poznati kao fantastičan live bend s višesatnim nastupima. The Guardian piše da bend izgleda kao da je tek počeo karijeru i donosi nepokolebljivu energiju. Istovremeno dokazuju i kreativnu snagu, pa album iz 2015. ‘Big Music' mediji opisuju kao njihov najbolji u zadnjih 30 godina, ‘Walk Between Worlds' ih je odveo na veliku turneju po SAD-u dok se posljednji ‘Direction Of The Heart' upisao na top 10 lista najboljih albuma diljem svijeta. Jedan od najvažnijih otočkih pop rock bendova u povijesti, predvođen Jimom Kerrom, vraća se u Hrvatsku nakon rasprodanog koncerta na zagrebačkom stadionu Šalata u lipnju 2022. U pulsku Arenu ovog ljeta Simple Minds donose najvažnije pjesme iz svog prebogatog kataloga.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 64 eura za parter stajanje, 83 eura za tribinu sjedenje i 48 eura za sektor trava gore stajanje, a cijene vrijede do 25. veljače. Dan nakon, 26. veljače, cijena ulaznice se penje za 5 eura za svaki sektor. Tako će za ulaznice trebati izdvojiti 69 eura za parter stajanje, 88 eura za tribinu sjedenje i 53 eura za sektor trava gore stajanje

Ulaznice se mogu kupiti na Eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima, Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu u Rijeci.