Tvornica kulture

Savršeni marginalci objavili predgrupe za veliki zagrebački koncert

08.12.2023 u 11:54

Bionic
Reading

Tvornica kulture Zagreb // Petak 22.12.2023

Nakon što su protutnjali punim riječkim Pogonom kulture Savršeni marginalci uskoro će zauzeti i zagrebačku Tvornicu kulture. U petak, 22. prosinca na najvećem punk koncertu ovog mjeseca u Zagrebu pridružit će im se predgrupe Deda Milko i ostatak te Stare pizde.

SAVRŠENI MARGINALCI 'Dobro Večer' početak live nastupa u Pogonu kulture , Rijeka 1.12.2023. Izvor: Društvene mreže

Grupu Deda Milko i ostatak predvodi Milko Kiš, dugogodišnji klavijaturist Hladnog piva. Stare pizde su punokrvni KUD Idijoti tribute band koji će na ovaj old school punk susret donijet najveće hitove kultnih Puležana.

Savršeni marginalci, četvorka koju čine Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz Deafness By Noize, započeli su svoju glazbenu misiju koncertima na kojima će svirati isključivo prva tri albuma grupe Hladno pivo – ‘Džinovski’, ‘G.A.D.’ i ‘Pobjeda’.

Kad je u ožujku 2018. Hladno pivo tjednima unaprijed rasprodalo koncert u Domu sportova pod nazivom ‘old school’ vidjelo se koliko njihovim fanovima znače albumi iz najranije faze benda. Stoga su im tri petine najveće hrvatske i jedne od najvažnijih regionalnih punk grupa, pojačane vokalom neuništivog vođe DBN bande odlučile dati upravo to – prva tri albuma, ‘Džinovski’, ‘G.A.D.’ i ‘Desetka’ na jednom koncertu, bez zadrške i direktno u glavu. ‘Izvadili smo skoro 40 pjesama. Neke od njih ne da nismo svirali ni taj put u Domu sportova, nego puno puno duže’ – izjavili su Savršeni marginalci po okupljanju.

Da ne bude zabune publika u Rijeci i Zagrebu će premijerno moći osjetiti novu energiju u klasicima kao što su ‘Bubašvabe’, ‘Fur Immer Punk’, ‘Pjevajte nešto ljubavno’, ‘Princeza’, ‘Sarma’, ‘Trening za umiranje’, ‘Zakaj se tak oblačiš’, ‘Šank’, ‘Tamburaši’, ‘Rigoletto’, ‘MTV’, ‘Nema više…’, ‘Ne volim te’, ‘Studentska’, ‘Diznilend”, ”101” i mnogim drugima, a publika u ostatku regije na red će doći u 2024. godini.

Ulaznice za Tvornicu kulture u prodaji su po cijeni od 16 eura, a na dan koncerta 19 eura. Kupit se mogu u Dirty Old Shopu, Rockmarku i u prodajnim sustavima Eventim i Entrio.