veliko slavlje

Rock akademija obilježit će 30. rođendan koncertima poznatih imena

16.04.2023 u 20:42

Bionic
Reading

Nakon 30 godina rada obilježenih glazbom i zabavom te više od 600 održanih koncerta sa stotinama polaznika, na jubilarni rođendan nastupit će upravo polaznici Rock akademije – sadašnji i bivši

Povodom obilježavanja 30. rođendana Rock akademije, najpoznatije zagrebačke glazbene škole, u klubu Sax! od 20. do 22. travnja će se održati niz koncerata, a neki od izvođača su: Porto Morto, Irena Žilić i Nela.

Nakon 30 godina rada obilježenih glazbom i zabavom te više od 600 održanih koncerta sa stotinama polaznika, na jubilarni rođendan nastupit će upravo polaznici Rock akademije – sadašnji i bivši.

Prve večeri, 20. travnja, nastupit će jazz trio s bivšim učenicima, a sadašnjim uspješnim glazbenicima: Filipom Pavićem, Brunom Matić i Zvonimirom Šestakom te grupa Ectratis s dvojicom bivših polaznika škole (a sada nastavnika), Matejom Blečićem i Ivanom Lujićem.

Druge večeri nastupaju Irena Žilić, bivša učenica Rock akademije i poznata hrvatska kantautorica koja iza sebe ima nagradu za Pop&Off izvođača godine, kao i nominaciju za Glazbenu nagradu Porin u kategoriji „Najbolji album alternativne i klupske glazbe“.

Večer će završiti nastupom benda Porto Morto, koji su jedno od najvećih iznenađenja domaće glazbene scene u proteklih nekoliko godina, a novim albumom „PORTOPOP“ definirali su svoj novi zvuk, a time predstavili i novu eru svoje glazbene karijere.

Završna večer je rezervirana za nastup nastavnika i polaznika škole, kao i za nastup Antonele Đinđić. Publici postaje poznata pod imenom Nela i nastupima u emisiji 'A strana' i 'The Voice - Najljepši glas Hrvatske'. Nela iza sebe ima uspješnu 2022. godinu u kojoj je izdala album Melodrama, nastupala na 69. Zagrebačkom festivalu te osvojila nominaciju za Porin u kategoriji Novi izvođač. Zadnji Nelin singl „Dobro jutro, Božić je“ je dospio na prvo mjesto službene radijske liste HR Top 40 s kojim zaključuje 2022. godinu.

Iz Rock akademije poručuju i kako se vesele velikom odazivu na proslavi ovog jubilarnog 30. rođendana, ali i budućnosti Akademije kojoj žele još brojne uspješne godine i koja će, ne sumnjaju, izroditi još niz uspješnih glazbenika.