preko trnja do zvijezda

Richard Gere se prisjetio očajnih trenutaka iz mladosti: 'Umirao sam od gladi'

28.04.2023 u 14:21

Bionic
Reading

Da gluma nije uvijek samo šljokice i šampanjac prisjetio se glumac Richard Gere. Danas uživa vrlo visok društveni status, pomno bira uloge koje će prihvatiti, no nekoć to nije bilo tako. Glumac je jedva sklapao kraj s krajem, a priznao je da mu je osnovna namirnica bila jaje

Jedno od najmarkantnijih lica iz Hollywooda svoju je karijeru zbilja gradilo po principu: 'preko trnja do zvijezda'. Najpoznatiji je po ulozi u romantičnom hit filmu 'Zgodna žena', no dok Richard Gere nije postao onaj glumac kojeg danas znamo jedva je sklapao kraj s krajem. Navodno s obitelji želi preseliti u Španjolsku, a njegov status omogućava mu da danas živi život o kakvom je oduvijek sanjao.

Otkad se njegova karijera okrenula naglavačke ulogom u filmu 'Američki žigolo' 1980, glumac je glumio u brojnim velikim filmskim naslovima. Međutim, rani dani njegove karijere u New Yorku nisu bili tako glamurozni.

'Moj glavni obrok bila su jaja. Jesti u restoranu za mene čak i nije bila opcija. Bila su to teška i očajna vremena', rekao je Gere za PageSix.

Osim toga podijelio je i tamnu stranu glumačkih početaka te otkrio kako u 70-ima nije bilo mnogo glumaca koji su zarađivali. Iskreno je priznao: 'U New Yorku nitko nije zarađivao. Nažalost, glad je bila realnost.'

'Biti gladan bila je realnost za mnoge ljude, a posebno za glumce koji su svoje putovanje započeli u New Yorku. Zato mi je ova organizacija toliko važna', rekao je Gere povodom 40. obljetnice rada dobrotvorne organizacije City Harvest koja priskrbljuje obroke za siromašne.

Danas je daleko od razdoblja kada je 'preživljavao na jajima', a njegovo bogatstvo je procijenjeno na 130 milijuna dolara.

Sudjelovao je u filmskim projektima koji su i danas vrlo cijenjeni, a među onima koji novčano vrijede najviše su i Chicago (306 milijuna dolara), Odbjegla nevjesta (309.5 milijuna dolara) te najbolje plaćen Zgodna žena (463.4 milijuna dolara).

  • +2
Richard Gere i Alejandra Silva Izvor: EPA / Autor: Javier Etxezarreta