Sinovi traže starateljstvo

Raskol u obitelji: Djeca Alaina Delona vode rat za nasljedstvo

22.01.2024 u 13:37

Bionic
Reading

Ikona francuskog filma je doživio teški moždani udar u srpnju 2019.. Zadnjih godina ga se rijetko viđa u javnosti, izgleda mršav i slab, a njegova djeca Anthony, Anouchka i Alain-Fabien vode 'bratoubilački rat. Svađaju se jedan s drugim od početka godine, s neprekidnim uvredama, optužbama i tužbama

U središtu svađa je pitanje nasljedstva filmske zvijezde, odnosno 300 milijuna eura imovine. Alain Delon još uvijek je živ te je ojađen i nemoćan zbog svađe između svoje troje djece.

'Moja sestra ima 50% cjelokupnog bogatstva mog oca. Moj brat (Alain-Fabien) i ja smo ono što nazivamo rezervnim udjelom, tako da imamo 25%', rekao je najstariji od braće i sestara za CNews.

Anouchka Delon poziva na liječenje u Švicarskoj, gdje živi, dok Anthony i Alain-Fabien kažu kako poštuju želju oca da završi svoje dane na svom imanju u Douchyju u Francuskoj. Odvjetnik slavnog glumca Christophe Ayela je intervjuu za Le Parisien rekao da Alain Delon nije izgubio lucidnost, suprotno onome što tvrde njegovi sinovi nego da je 'fizički smanjenih sposobnosti'.

'Ne slažem se s njegovim sinovima, koji ga žele staviti pod skrbništvo. Čini mi se da je to nepotrebno i gnusno. Kažem da je još uvijek vrlo dosljedan. Alain Delon je manje sposoban nego prije, ali je još uvijek s nama', poručio je odvjetnik 88-godišnjeg glumca.

Liječnik kojeg je imenovalo tužiteljstvo Montargisa uskoro bi trebao procijeniti glumčevo zdravstveno stanje. Tada bi se moglo odlučiti o mjeri sudske zaštite. Ayela se nada da će preporučiti nastavak liječenja koje njegov klijent više ne prima, a kći Alaina Delona Anouchka, uporno zahtijeva.

'Nezamislivo mi je i šokantno što su njegovi sinovi prekinuli liječenje bez liječničkog savjeta', izjavio je odvjetnik.