Svečana dodjela HT B2Run nacionalnih priznanja

Proglašene najbrže tvrtke i najbrži poslovnjaci u 2019. godini

20.11.2019 u 10:15

Bionic
Reading

HT B2Run, najveća serija poslovnih utrka, sezonu je privela kraju, a najbolji trkači među poslovnjacima posljednji su se put ove godine zajedno okupili na svečanosti dodjele nacionalnih nagrada i priznanja u HT-ovom Business Showroomu

U Business Showroomu, u središnjici Hrvatskog Telekoma, partnera serije utrka HT B2Run održana je svečana dodjela nacionalnih priznanja. O važnosti korporativnog trčanja, na dodjeli je govorio Dejan Patrčević, prvi hrvatski profesionalni triatlonac sa značajnim uspjesima u ITU Svjetskom triatlon kupu i Ironmanu.

Ovogodišnji rezultati hrvatske HT B2Run utrke smjestili su utrku na drugo mjesto u Europi po broju trkača, odmah iza Njemačke. Budući da je utrka (p)ostala najveći tim building i networking događaj i ove su godine trčali poslovnjaci iz Varaždina, Beča, Slavonskog Broda, Pule, Velike Gorice, Vukovara, Šibenika, Petrinje, Virovitice, Samobora, Karlovca, Kölna, Dubrovnika, Opatije, Bjelovara, Požege, Poreča, Siska, Zaprešića, Ljubljane, Rovinja i brojnih drugih europskih gradova.

'Iznimno smo ponosni na sve trkačice i trkače koji su ove godine trčali s nama, također, zahvaljujemo i svim poslodavcima koji su prepoznali važnost rekreacije za svoje zaposlenike, a tendencije nam pokazuju da je sve više poslodavaca svjesno važnosti tjelesne aktivnosti. Kada vidimo nasmiješena lica ljudi koji su po možda prvi put istrčali takvu dionicu shvatimo da je sav trud vrijedio. Upravo zbog toga smo se obavezali iz godine u godinu podizati ljestvicu stoga i dogodine planiramo zanimljiv sadržaj za naše sudionike.' izjavila je Danijela Somek, voditeljica HT B2Run projekta.

Ovogodišnji laureati utrke – oni najbolji na nacionalnom nivou su, po kategorijama:

Najbrži grad: Split, okupljeni trkači postigli su najbolje trkače vrijeme i utrku istrčali za 29 minuta i 38 sekundi; Split je s ovim vremenom postao „najbrži grad“ i pobijedio u H(T)umanitarnom natječaju u sklopu kojeg Hrvatski Telekom najbržem gradu poklanja radionice informatičkog opismenjavanja lokalnog stanovništva!

Najbrža trkačica – Ana Štefulj iz tvrtke Know Informacijske Tehnologije d.o.o. utrku je istrčala za 17 minuta i 26 sekundi:

Najbrži trkač – Silvije Tomac iz Keindl Sport trgovina d.o.o. utrku je istrčao za 16 minuta i 7 sekundi;

Najbrži CEO – Anđelko Čalušić, predsjednik uprave Ulix d.o.o utrku je istrčao za 17 minuta i 17 sekundi;

Najbrža državna institucija – trkački tim Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ utrku je istrčao za 17 minuta i 42 sekunde u ukupnom prosječnom vremenu;

Najbrža IT firma – CADENAS d.o.o. čiji je tim utrku istrčao za 20 minuta i 2 sekunde:

Najbrži proizvođač pića – Jamnica plus d.o.o. čiji je tim utrku istrčao za 24 minute i 32 sekunde;

Najbrži proizvođač hrane – La Rosa čiji je tim utrku istrčao za 19 minuta i 19 sekundi;

Najbrži medijski tim – Slobodna Dalmacija utrku su istrčali za 24 minute i 9 sekundi;

Najbrži Mladi lavovi – Multicom d.o.o. utrku su istrčali za 23 minute i 35 sekundi;

Najmotiviraniji tim – Accounting T.B.K. d.o.o. vodio se motom „važno je sudjelovati, a ne pobijediti“ i utrku istrčao za 45 minuta i 16 sekundi;

Najbolji navijački tim – Links d.o.o. najvatrenije je bodrio svoj trkački tim!

Ove godine po prvi puta je dodijeljeno i posebno priznanje Business Run Leader, tvrtki koja je trčala u sva četiri grada i ostvarila najveći broj prijavljenih sudionika. Ovo posebno priznanje pripalo je Hrvatskom Telekomu koji je na ovogodišnjoj seriji poslovnih utrka B2Run imao najbrojniji trkački tim, sveukupno 730 prijavljenih trkača!

Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma za poslovne korisnike je istaknuo: 'Hrvatski Telekom kontinuirano ulaže u razvoj i zdravlje svojih zaposlenika, što potvrđuje i činjenica da je već petu godinu zaredom partner najveće poslovne utrke u Hrvatskoj – HT B2Runa. Posrijedi je idealan spoj timskog rada i neformalnog druženja te pridonosi boljoj korporativnoj kulturi i jačanju međuljudskih odnosa, a time i većoj učinkovitosti. Uvjerili smo se u to nebrojeno puta i ne skrivamo ponos što smo poslovnu Hrvatsku smjestili u tenisice i doslovno dignuli na noge.'

Partneri i sudionici utrke također su odavno prepoznali vrijednosti ove manifestacije - „Ponosni smo što ovakav projekt podupiremo od samog početka. Svjesni smo koliko je fizička aktivnost važna, a posebno u poslovnoj zajednici gdje pojedinci puno sjede i često su pod stresom. S obzirom na to da GRAWE, kroz inicijativu PoKRENI, već godinama pokreće pojedince da učine nešto dobro za sebe i uvedu fizičku aktivnost u svoj život, iznimno nam je drago da B2RUN značajno raste iz godine u godinu jer u velikoj mjeri okuplja upravo one koji su se tek pokrenuli. Veselimo se budućim uspjesima i zajedničkom pokretanju ostatka poslovne zajednice“, rekla je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing u GRAWE Hrvatska d.d.

USKORO PRIJAVE ZA HT B2RUN 2020

Ova dodjela nagrada uz završetak poslovne trkačke sezone 2019. označava i početak prijava za novu trkačku sezonu u 2020. godini koja će nastaviti brojati kilometre u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Prijave za HT B2Run 2020 seriju otvaraju se 1. prosinca 2019. na stranici gdje možete saznati više o samim utrkama, načinu i pravilima prijave.