11. listopada

Prljavo kazalište u Tvornici kulture izvodi pjesme s tri legendarna albuma

05.04.2024 u 09:08

Bionic
Reading

Petak, 11. listopada 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Prljavo kazalište u Tvornici kulture izvest će pjesme s tri legendarna albuma iz najranije faze benda – ‘Prljavo kazalište’, ‘Crno bijeli svijet’ i ‘Korak do sna’. Supergrupa predvođena vokalom Davorinom Bogovićem iz 'Undergrounda' će se na stage popeti u petak, 11. listopada 2024. godine kako bi izvela stare pjesme i publiku vratila u neka druga vremena.

Prljavo Kazalište - Neka Te Ništa Ne Brine Izvor: Društvene mreže

Davorin Bogović, Tihomir Fileš, Alen Kraljić, Deni Kožić, Damir Selman i Adam Amižić vratili su se u garažu kako bi starim pjesmama udahnuli novi život, a putem se dogodio i novi album Prljavog kazališta. Ipak, omiljeni momci iz Dubrave fokus su stavili na stare legendarne albume Prljavaca koje publika nije imala prilike čuti uživo još od 1984. godine, a čiji je izvorni vokal bio upravo Davorin Bogović. U igri su tri albuma: 'Prljavo kazalište' iz 1979. godine, 'Crno bijeli svijet' objavljen samo godinu kasnije te 'Korak do sna' iz 1983. godine. Na setlisti će se zagrebačkog koncerta naći najveći hitovi iz osamdesetih među kojima su kultne pjesme 'Televizori', 'Neka te ništa ne brine', 'Sretno dijete', 'Subotom uvečer', 'Neki dječaci', 'Ja sam mladić', 'Crno-bijeli svijet' i 'Mi plešemo'.

Prljavo Kazalište - Sretno Dijete Izvor: Društvene mreže

Supergrupa koju čine Bogović, Fileš i Kraljić sva pršti od svježine i energije.....a album 'Underground' zvuči mladenački i potentno, šarmantno i simpatično i to je dio šarma ‘prljavijeg’ Prljavog kazališta, napisao je Aleksandar Dragaš u recenziji aktualnog albuma za Jutarnji List. Novi je album bio najavljen eklektičnim singlom 'Svemirski tobogan' čiji je spot, napravljen uz pomoć 3D umjetne inteligencije, po svom izlasku plijenio pažnju javnosti. Glazbu je za album radio Alen Kraljić, tekstove su pisali Alen Kraljić i Tihomir Fileš, a aranžirali su ga zajedničkim snagama Alen, Tihomir i Davorin Bogović. Davor Smotalić odradio je miks, master i snimanje bubnjeva. 'Underground' je objavljen za diskografsku kuću Croatia Records, a kritičari su se složili da je njihov povratak na scenu slušateljima omogućio povratak u stara, herojska vremena.

Prljavo kazalište - Svemirski tobogan (Official video) Izvor: Društvene mreže

Prljavo kazalište ponovno stiže na pozornice, a ove će jeseni zagrebačkoj publici pjesmama koje su obilježile važno razdoblje naše glazbe i zauvijek ostale u kulturnom pamćenju omogućiti povratak u neka druga vremena. Bogović će s bendom čak 40 godina kasnije ponovno izvesti omiljene hitove i publici u uši vratiti stare riffove i ritmove, zvuk jedne generacije, a bend će se vratiti u herojsko doba Prljavog kazališta.

Ulaznice po super early bird cijeni od 15 eura do 15. svibnja ili do isteka zaliha potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr.