KRALJIČIN MILJENIK

Princ Andrew nagodbu mora platiti 12 milijuna funti, a otkriveno je i da će 'dio računa' podmiriti kraljica

16.02.2022 u 13:54

Bionic
Reading

Kako bi spriječila daljnja poniženja, ali i izbjegla nove skandale uoči proslave svog jubileja, kraljica Elizabeta II svom je omiljenom sinu odlučila financijski pomoći. Platit će dio njegove nagodbe, a zauzvrat će mu biti zabranjen pristup na službeno slavlje

Prema dobro upućenim izvorima s kraljevskog dvora, kraljica bi trebala 'uskočiti' i djelomice pokriti dio sudske nagodbe na koju je pristao njezin sin, princ Andrew, kojeg je Virginia Giuffre optužila za seksualno zlostavljanje dok je bila maloljetnica. Nagađa se da će nagodba u konačnici iznositi oko 12 milijuna funti, a ovaj kraljičin potez čini se sasvim opravdan.

Naime kraljica želi da se cijela situacija što prije riješi kako ništa ne bi zasjenilo njezinu dugo očekivanu proslavu jubileja, a kojoj će princu Andrewu biti zabranjen pristup.

Sve ovo odvija se tek nekoliko tjedana nakon što je omiljeni kraljičin sin zatražio javno suđenje, nakojem je želio odbaciti sve optužbe Virginije Giuffre da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina i to po naredbi pokojnog pedofila Jeffreyja Epsteina. No jučer je promijenio svoje mišljenje da želi javno dokazati svoju nevinost te je pristao na nagodbu, prije negoli tužba eskalira i dođe pred porotu.

  • +6
Princ Andrew Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

U nagodbi u zajedničkom sudskom podnesku saveznom sudu na Manhattanu, njegovi su odvjetnici s odvjetnicima Virginie Giuffre naveli da 'princ Andrew žali zbog svoje poveznice s Epsteinom i pohvaljuje hrabrost gospođe Giuffre i drugih žrtava u nastojanju da se založe za sebe i druge'.

Navedeno je također da nagodba uključuje određeni novčani iznos, čija vrijednost nije otkrivena, te da princ namjerava dati značajnu donaciju dobrotvornoj organizaciji Virginie Giuffre u znak podrška žrtvama zlostavljanja.