BRZO I SIGURNO

Primaš novce iz inozemstva? Uz Aircash to je najpovoljnije

tportal

Izvor: Aircash / Autor: Promo

Napokon jednostavna i povoljna opcija za primanje novca od rodbine i prijatelja iz inozemstva

Svi znamo da, kada trebamo primiti novac od rodbine ili prijatelja iz inozemstva, uvijek se suočavamo s istim problemima. Kako ih poslati, kada će doći, koliko će nas to stajati? Čak i najmanji iznosi od stotinjak eura su problematični i skupi za poslati, a netko naš iz inozemstva bi nas baš htio razveseliti ili nam pomoći. Primjerice, za transfer od samo 50 eura, putem banke ili nekih specijaliziranih agenata platili bi još desetak eura naknade, gotovo 20 posto. A pitanje je da li bi novci stigli isti dan.

Stoga smo pokušali pronaći bolju mogućnost. I pronašli smo je u aircash mobilnoj aplikaciji koja se koristi za slanje novca među korisnicima preko Ininih maloprodajnih mjesta. Aplikaciju je potrebno skinuti s Google Play ili Apple store-a i upisati svoje osobne podatke, ime, prezime i OIB, naravno radi vlastite sigurnosti.

Novac se može uplatiti kreditnom karticom i isplatiti na svim Ininim maloprodajnim mjestima u Hrvatskoj kojih ima gotovo 400, većina ih radi 24 sata, svakog dana, uključujući nedjelje i praznike. Nakon što pošiljatelj unese iznos i broj telefona primatelja u aplikaciju, primatelj u Hrvatskoj nakon par sekundi prima kod za isplatu i odlazi na njemu najbližu Inu i dobiva gotovinu. Brže i jednostavnije ne može. Nema odlazaka u banku ili kod agenta, nema papirnatih formulara. A bitno povoljnije.

Istražili smo naknade i uvidjeli slijedeće. Primjerice za iznose slanja 200, 800 i 2000 kuna iz Njemačke u Hrvatsku, aircash je znatno povoljniji od sadašnjih opcija.

tportal

Izvor: Promedia group / Autor: Promo

Po kojem tečaju?

Bitno je naglasiti da se u aircash aplikaciju uvijek upisuje iznos u kunama koji želimo da primatelj u Hrvatskoj primi. Pošiljatelju, koji plaća karticom, će njegova banka napraviti konverziju u euro, dolar, franak ili bilo koju valutu, po službenom tečaju banke pošiljatelja. U gornjoj tablici su dane usporedbe koristeći tečajeve nekih najvećih njemačkih banaka.

Za kraj: Ako nas netko od rodbine ili prijatelja želi razveseliti i poslati nam barem 200 kuna, uz aircash ne samo da ćemo novac primiti odmah i to na bilo kojem Ininom maloprodajnom mjestu, nego će biti jeftinije više od 6 eura od ostalih opcija. Na većim iznosima razlika je i bitno veća. Za druge Europske zemlje i Ameriku ove usporedbe su još više u korist aircasha.

Više o aircash aplikaciji možete pročitati na www.aircash.eu, a preuzmite je bilogdje u svijetu na trgovini App Store ili Google Play.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!