OD KORONAVIRUSA

Preminuo glumac Thomas Lister Jr., najpoznatiji po ulogama u filmovima 'Peti element' i 'Austin Powers u Goldmemberu'

11.12.2020 u 17:00

Bionic
Reading

Hollywoodom se proširila vijest da je preminuo glumac i hrvač Thomas Lister Jr., poznatiji i kao Tom 'Tiny' (sićušni). Vijest o njegovoj smrti objavio je CNN, a prema pisanju portala glumac je pronađen mrtav u svom domu u četvrtak, nakon što mu je potvrđen koronavirus

Glumac i hrvač Thomas Lister Jr. pronađen je mrtav u svom domu, nakon što su kod njega primijećeni simptomi virusa Covid-19, rekao je za CNN Listerova menadžerica Cindy Cowan. 62-godišnjem glumcu počelo je biti loše još prije tjedan dana, a simptomi koronavirusa postajali su sve gori u kratkom vremenskom periodu.

'Nije mogao disati i osjećao se vrlo slabo. Sve se odvilo tako brzo', rekla je Cowan o glumcu kojeg će publika najviše pamtiti po ulozi Deeba u američkoj komediji 'Petak' u kojem glumi s reperom Iceom Cubeom. Također je glumio s Hulkom Hoganom u filmu o hrvanju 'No Holds Barred', obzirom da je i sam bio profesionalni hrvač.

Lister je trebao započeti snimanja za novi film prošlog vikenda. Međutim, snimanje je otkazao jer se osjećao preslabo i teško je disao, a svoje je zdravstveno stanje vrlo ozbiljno shvatio.

  • +5
Thomas Lister Jr. Izvor: Profimedia / Autor: Frazer Harrison / Getty images / Profimedia

Glumac je otkazao i planove za Zoom tribinu zakazanu za srijedu, a menadžerica tvrdi kako je poslala pomoćnika da Listeru tog dana donese vitamine i antibiotike. Zvali su ga i zabrinuti članovi obitelji i prijatelji, no Lister na njihove pozive nije odgovorio.

Sutradan je Listerov prijatelj osobno otišao provjeriti što se događa s glumcem te je upravo on pozvao policiju kada mu nitko nije otvorio vrata. Policijski službenici pronašli su Listera u beživotnom stanju, a nedugo zatim medicinsko osoblje je ustanovilo smrt.

Listerova smrt je još uvijek pod istragom, no vjeruje se kako je glumac umro prirodnom smrću, obzirom da nema vidljivih tragova nasilja.

Lister je igrao zatvorenika u filmu 'Vitez tame', a glumio je i u filmu 'Austin Powers u Goldmemberu' i 'Ljudska stonoga 3'. Javnost će ga pamtiti i po ulozi galaktičkog predsjednika u kultnom filmu 'Peti element' te ulozi Nickyjeva starijeg brata Cassiusa u filmu s Adamom Sandlerom 'Mali Nicky'.