JONI SLEDGE

Preminula pjevačica poznata po najvećem disko hitu

12.03.2017 u 12:28

Bionic
Reading

Američka pjevačica Joni Sledge, jedna od četiriju sestara koje su zajedno izvodile 'We are family', jednu od najvećih disko uspješnica, umrla je u 60. godini, objavila je u subotu njihova rodbina

Pjevačica je preminula u petak kod kuće u Arizoni, a uzrok smrti još nije utvrđen, istaknuo je njezin menadžer Biff Warren.

Joni i njezine sestre Debbie, Kathy i Kim, kćeri dvoje umjetnika, odrasle su u Philadelphiji i stekle ugled pjevajući R&B sedamdesetih godina.

Pravi uspjeh doživljavaju 1979. s pjesmom istoimenog albuma 'We are family', koju su napisali Nile Rodgers i Bernard Edwards. Još su dvije pjesme bile njihovi veliki hitovi, 'He's the greatest dancer' i 'Lost in music', obje s istog albuma.

'Snimanje 'We are family' bilo je poput proslave, pjevale smo i plesale u studiju', ispričala je prošle godine britanskom dnevniku Guardian Joni Sledge.

Kathy je napustila skupinu radi solo-karijere, a skupina Sister Sledge okupljla se u raznim formacijama radi nastupa u posebnim prilikama poput praznika obitelji pape Franje u Philadelphiji 2015. ili izborne kampanje Hillary Clinton za predsjedničke izbore 2016.