HRVOJE IVANKOVIĆ

Poznati hrvatski dramaturg doživio neugodnost na dodjeli nagrada

25.11.2017 u 20:06

Bionic
Reading

Jubilarne 25. Nagrade hrvatskog glumišta nazivane i 'hrvatskim Oscarom' svečano su dodijeljene u petak navečer u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, a još jedno slavlje hrvatskog glumišta proteklo je i u negodnom scenariju za dramaturga i kazališna kritičara Hrvoja Ivankovića

Nakon svečane dodjele, na kojoj je s kazališnom redateljicom Ivicom Boban osvojio nagradu u kategoriji najboljeg praizvedenog suvremenog dramskog teksta za predstavu 'Marin Držić – Viktorija od neprijatelja', poznati hrvatski dramaturg i kazališni kritičar Hrvoje Ivanković na Facebooku se obratio prijateljima o neugodnosti koju je doživio sjedeći u prvom redu zagrebačkog HNK-a.

  • +25
25. dodjela Nagrada hrvatskog glumišta Izvor: Cropix / Autor: Cropix

'Sjedim u prvom redu HNK-a i pet minuta prije što će na red doći naša prva nominacija, ona za dramaturgiju, osjećam kako mi se nešto mota oko nogu. Pogledam malo bolje i… ne mogu vjerovati… Otpao mi je potplat s lijeve cipele!!! Teško je opisat užas koji me obuzeo. Mislim se: ako imamo dobit neku nagradu, ne daj Bože da dobijemo onu zbog koje ću morat izać na pozornicu.No, kako je to već odavno predvidio dobri stari Ed Murphy, dobijamo baš tu nagradu. Kad su pročitali moje ime mislio sam da će me strefit infarkt. Ostaloga se skoro pa ne sjećam, znam samo da sam skrivajući lijevu nogu desnom odšepao na binu. Osjećao sam se kao Ivan Zvonimir Čičak kad su mu na prijemu kod Kolinde pale hlače', u duhovitom tonu prokomentirao je poznati hrvatski dramaturg.

'Mjesto zločina' i nezaboravnu uspomenu s dodjele Nagrada hrvatskog glumišta, prema riječima Hrvoja Ivankovića, zabilježila je mlada kazališna redateljica Lea Anastazija Fleger na čijoj se fotografiji zahvalio.