SVAKA ČAST

Ponosni na potomke: Poznati Hrvati sa četvero i više djece

20.08.2017 u 22:35

Bionic
Reading

U današnje vrijeme, kada većina obitelji ima jedno ili dvoje djece, obitelji sa četvero i više djece prava su rijetkost. Sudeći po popisu imena, predvode poznati sportaši, osobito nogometaši, no ne zaostaju ni glazbenici i glumci. Tko sve ima sreću uživati u mnogobrojnoj obitelji, pročitajte u nastavku

Poznata je poslovica 'gdje čeljad nije bijesna, kuća nije tijesna', a s njom su itekako dobro upoznati i neki poznati Hrvati, koji su ponosni očevi četvero i više djece. 

Među glazbenicima, itekako su ponosni Marko Perković Thompson i Goran Karan, koji oboje broje po četvero djece. Sa suprugom Sandrom, Thompson ima sinove Petra Šimuna, Antu Mihaela, te kćeri Divu Mariju i blizanke Katarinu i Cvitu. U jednom od intervjua, koji je dao za 24sata, Thompson je rekao:

'Zbog mojih su nastupa često sami pa je ovo prilika da se nauživamo jedni drugih. Kad se igram s njima, i Sandra se malo rastereti. Cure vole kad ih uspavljujem, pričam priče... I mamina stega tih dana malo popusti. Obitelj na okupu sve nas opusti.'

Četvoricom sinova može se pohvaliti splitski pjevač Goran Karan. Roko, Ivan, te blizanci Miran i Ivor sinovi su koje je dobio u bivšem braku sa Suzanom. Inače, Karan je poznat po tome da o svom privatnom životu nerado priča, no svojedobno je za Dnevni avaz rekao o odnosu sa sinovima:

'Djeca su u prvom planu. Svaki mi sa svojim ponašanjem zaokuplja pažnju na određeni način. Mislim da bi poslije razvoda bilo licemjerno da pokazujem strogost i ostalo što ide uz figuru oca. Oni su četiri različite osobe i vrijeme koje provodim sa njima različito je ispunjeno. Mlađa dvojica vole da sa njima slažem lego kocke, a sa starijima dijelim ljubav prema paintballu."

Za razliku od njega, sa četiri kćeri ponosi se komičar Željko Pervan. On sa suprugom Darijom ima Dorju, Miu, Ines i Pavlu. ' Prijateljica moje mame, kad je moja mama dobila drugo dijete, rekla joj je da njen sin može pojesti dva sladoleda, a sestra i ja svatko po jedan. Međutim, količina radosti kompenzira sve. Ne bih rekao da je brojna obitelj teret, jer imate li dvoje, troje ili četvero djece, ne vidim tu neke bitne uštede...', rekao je za Nacional prije sedam godina.

Braća glumci, Rene i Sven Medvešek, također se mogu pohvaliti mnogobrojnim obiteljima. Nagrađivani redatelj i glumac Rene Medvešek u braku sa suprugom Milenom dobio je kćeri Martu i Hanu, te sinove Pavla i Marula, dok je dvije godine mlađi Sven Medvešek ima petero djece. On je u braku s glumicom Natašom Dorčić dobio sinove Tita Emanuela i Tomu te kćer Rozu, s kostimografkinjom Martinom Franić dobio je kćer Jagu, a sredinom 2012. s djevojkom Emom i sina Natana.

Rade Šerbedžija, baš kao i njegov mlađi kolega Sven Medvešek, ima petero djece. U prvom braku s balerinom Ivankom Cerovac dobio je sina Danila, režisera i kći, danas glumicu, Luciju Šerbedžiju. U braku s redateljicom Lenkom Udovički dobio je i tri kćeri - Milicu, Vanju i Ninu.

Bivši desetobojac, danas atletski trener, a najpoznatiji kao otac Blanke Vlašić, Splićanin Joško Vlašić sa suprugom je Venerom dobio četvero djece. Osim kćeri Blanke imaju i trojicu sinova - Marin je bivši košarkaš koji baca disk te je krenuo očevim trenerskim stazama, Luka je student fizioterapije, dok je najmlađi Luka nogometaš u Hajduku.

Tada perspektivni košarkaš Nikola Prkačin 2002. godine vjenčao se sa svojom djevojkom Katarinom u crkvi Svetog Vlaha u Dubrovniku. Nedavno su proslavili petnaestu godišnjicu braka, a uskoro će i peti put postati roditelji. Imaju sinove Roka, Lovru, Niku i kćer Anu, a sada stiže još jedan sin.

Ipak, u svim ovim profesijama, najviše je djece u obiteljima bivših nogometaša. Zvonimir Boban, Stipe Pletikosa, braća Dario i Josip Šimić, Igor Štimac, Slaven Bilić i Igor Bišćan ponosni su očevi četvero ili više djece.

Bivši nogometaš, danas drugi čovjek FIFA-e Zvonimir Boban s dizajnericom Leonardom, ima petero djece. Marija, Gabrijel, blizanci Rafael i Marta te obiteljska mezimica Ruža, trenutno s roditeljima žive u Švicarskoj, gdje pohađaju školu. 'On je više okupiran poslom, a ja sam više s njima i u onim nekakvim dosadnim trenucima, satima. Zvonko je taj koji mazi i pazi, kao i svaki tata pretpostavljam. Ja sam mama, ja sam kvočka', izjavila je za RTL Televiziju Leonarda Boban.

Četvrtu kćer nedavno je dobio i bivši nogometaš, a sada nogometni trener Igor Bišćan, koji sa suprugom Marijom ima Ninu Mariju, Lenu, Brunu i Bornu. Za razliku od njega, njegov bivši suigrač Dario Šimić ima malu nogometnu momčad. Sa suprugom Jelenom ima četvoricu sinova - Roka, Nikolasa, Viktora i malenog Davida.

Za njima niti najmanje ne zaostaje mlađi Darijev brat, Josip Šimić, koji sa suprugom Vlatkom ima dva sina i dvije kćeri - Jakova i Vitu te Juditu i Vidu, a isto je i u obitelji bivšeg nogometnog vratara Stipe Pletikose, koji sa suprugom Angelom ima sinove Franka i Manuela te kćeri Eli i Ružu.

'Djeca su Božji dar, velika radost, a za mene i moju suprugu smisao života. Nikada nisam krio da želim imati veliku obitelj te da su mi pojam sretnog i ispunjenog života divna žena i razigrana dječica oko nas', izjavio je svojedobno Pletikosa.

I bivši Vatreni, danas nogometni trener engleskog premijerligaša, West Ham Uniteda, Slaven Bilić sa prvom je suprugom Andrijanom dobio dvoje djece - sina Lea i kćer Alani. Već nekoliko je godina u vezi s Ivanom Đeldum s kojom ima dvije kćeri - Sofiju i Niu.

I za kraj u igri je još jedan bivši Vatreni, danas nogometni trener kluba Al Shahaniya Qatar u Dohi, nedavno je postao peti put otac. Sa bivšom suprugom Suzanom Žunić, Igor Štimac ima dvije kćeri i sina - Miu, Deu i Luku, dok je sa Lanom Bucat, s kojom je u vezi već godinama, dobio dvojicu sinova - Ivana i Niku.