MLADI VODITELJI

Pogledajte kako su izgledale prve vijesti RTL-a prije točno 14 godina

30.04.2018 u 10:47

Bionic
Reading

Na današnji dan prije točno 14 godina počelo je emitiranje televizije RTL u Hrvatskoj, a prvi voditelji njihovih vijesti bili su Tomislav Jelinčić koji je i sada u toj ulozi i njegova kolegica Tanja Tomić. Evo kako je sve izgledalo

Kao dio RTL Grupe, tog 30. travnja 2004. pokrenuta je nova nacionalna televizija, koja je donijela brojne novitete, kako u sadržajnom, tako i u tehničkom smislu. Osim zabavnih serija i showbiz emisija, nastale su i RTL Vijesti. Ulogu voditelja dobio je tada 26-godišnji Tomislav Jelinčić uz bok kolegici Tanji Tomić koja je bila zadužena za sportski dio emisije.

Tadašnja adresa RTL-a bio je zagrebački Zrinjevac, ali je ubrzo sve preseljeno na Trešnjevku, točnije Krapinsku 45. I dok se mnogo toga od tada promijenilo, jedna stvar je ostala konstantna – prve Vijesti vodio je Tomislav Jelinčić, koji je i danas jedan od voditelja središnje informativne emisije, koja je u međuvremenu promijenila ime i postala RTL Danas.

  • +3
Tomislav Jelinčić Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Na 14. obljetnicu svog prvog emitiranja uživo, Tomislav se prisjetio nekadašnjih vremena.

'Kao da je bilo jučer, pamtim svaku sekundu i sve vijesti koje su taj dan bile u emisiji, a najviše odijelo i kravatu, koje više nikad ne bih odjenuo. Moda se mijenja, ali žar za dobrim informiranjem gledatelja nikad. Uvijek ima uspona i padova, ali u ovih 14 godina ni u jednom trenutku nisam zažalio što sam dio RTL-a. Posebno gledajući iz današnje perspektive, kada, prema reakcijama gledatelja koje svakodnevno primamo, RTL Danas postaje nezaobilazno mjesto informiranja u hrvatskim domovima svakoga dana u 18:30. Stoga sam izuzetno ponosan i sretan zbog mojih prvih 14 godina na RTL-u', kaže Tomislav.

Prve vijesti RTL-a Izvor: Društvene mreže / Autor: RTL

Atraktivna brineta Tanja Tomić bila je jedna od prvih žena u voditeljskoj ulozi u sportskoj rubrici. No, privatni problemi koštali su je otkaza na televiziji. Naime, na vrhuncu slave Tanja se potukla u jednom kafiću s tadašnjim suprugom Mislavom Margetićem zbog čega je prenoćila u zatvoru te dobila otkaz na RTL-u. Nakon toga zaposlila se u Hrvatskoj gospodarskoj komori gdje je prvo radila kao tajnica, a onda dobila poziciju u Odjelu za upravljanje kvalitetom.