NEPREŽALJENA LEGENDA

Počelo obilježavanje 10. obljetnice smrti Toše Proeskog

13.10.2017 u 21:37

Bionic
Reading

U ponedjeljak, 16. listopada obilježiti će se deset dugih godina otkako nas je zauvijek napustio čovjek anđeoskog lica i glasa, Toše Proeski. Upravo toga dana svatko će se na svoj način prisjetiti pjevača, koji je ostavio neizbrisivi trag među svima nama, kako svojim pjesmama, tako i humanim djelima po kojima je bio poznat

Obilježavanje tužne desete obljetnice, kreće ove subote, 14. listopada u Novoj Gradišci, gdje će ispred Tošinog spomenika kod dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole biti položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Nakon toga, sa stadiona NK Sloga u 17 sati, krenuti će ultramaraton od Nove Gradiške do Kruševa. Ovogodišnjim maratonom, kao i prethodno održanima, maratonci odaju počast prerano preminulom Toši Proeskom.

A uoči puta, maratonci su danas posjetili diskografsku kuću Hit Records, koja stoji iza Tošinih objavljenih albuma u Hrvatskoj. Maratonce je ugostio, skladatelj i tekstopisac, te autor nekih od najljepših pjesama Toše Proeskog, među ostalim i neponovljive 'Igre bez granica', Miroslav Rus.

  • +2
Maratonci odaju počast prerano preminulom Toši Proeskom Izvor: Promo fotografije / Autor: Hit Produkcija

'Ponosam sam na to što ste danas ovdje, jer održavate sjećanja na Tošu Proeskog, jer Toše nije bio samo pjevač, dobar čovjek, humanista, nego je bio i sportaš. Ovo što radite velika je stvar, i ja vam se divim. Čuvajmo svi zajedno ove trenutke, jer to nije samo poruka sjećanja na Tošu Proeskog, to je jedna poruka međuljudskih odnosa i razumijevanja, kojima je Toše uvijek težio', poručio je ovom prigodom Miroslav Rus.

Tošine riječi, ‘Ve Sakam Site’ (Sve Vas Volim) i danas, nakon gotovo deset godina pokazuju koliko je veliko srce imao skromni mladić, a koji je svojim djelima uvijek nesebično pomogao onima kojima je bilo najpotrebnije.

  • +4
Toše Proeski Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX