nEFORMALNO DRUŽENJE

Pipsi pozivaju na promociju reizdanja knjige koju je napisao Ante Perković

18.05.2018 u 13:48

Bionic
Reading

Grupa PipsChips&Videoclips u nedjelju 20. svibnja priređuju neformalnu 'druškanciju' u zagrebačkom PurpleBaru. Razlog za druženje je 'kulturna obnova i reforma' uz 3PM video i animirane filmove Martine Meštrović, te reizdanje biografije 'Dugi vikend u zemlji čudesa' Ante Perkovića u suradnji s Rockmarkom

Osim toga u PurpleBaru (Vjekoslava Heinzela 47b) uz prigodne 3PM gastronomske delicije by Krešo Sokolić & James Lockwood s početkom u 15 sati bit će ekskluzivno predstavljanje novih #pipstees & #windbreakers uz mogućnost nabavke Pips noviteta na licu mjesta, stoji u priopćenju.

'... i 21 godinu nakon objave 'Dugi vikend u zemlji čudesa' čita se s jednakim guštom kao što se mogla čitati i 1997. godine. Razloga za taj gušt je dosta, no ako treba izdvojiti ključna tri, onda su to Antina strast za bendom kojeg se uhvatio 'portretirati' ovom knjigom i njegov oduvijek krasan stil pisanja, ali i činjenica da je u Ripperu pronašao izuzetno elokventnog i inteligentnog sugovornika čije promišljene i/ili provokativne rečenice čine dobar dio ove knjige. Onaj treći razlog odnosi se na činjenicu da su Pipsi u 90-ima bili jedan od najvažnijih i najzubudljivijih bendova ovdašnje rock i pop glazbe čija je turbulentna karijera s nizom (ne)logičnih zaokreta dušu dala za jednu biografsku rock knjigu' Aleksandar Dragaš u predgovoru reizdanju.

Od prvog dana kada smo otvorili glazbenu knjižaru, jedna od najtraženijih, a istovremeno i najnedostupnijih knjiga, bila je 'Dugi vikend u zemlji čudesa', biografija benda Pips Chips & Videoclips iz pera Ante Perkovića. Kroz svih ovih osam godina koliko Rockmark postoji, ni autoru ni bendu nije imalo smisla raditi novo, nadopunjeno izdanje knjige iz 1997., jer bi tako sama biografija izgubila svoju čar. Stoga nam nije preostalo ništa drugo već jednostavno reizdati 'Dugi vikend u zemlji čudesa' u svom izvornom izdanju, na zadovoljstvo fanova i benda', rekao je Krešimir Blažević, Rockmark.