SVESTRANA TAYLOR SWIFT

Pet stvari koje niste znali o najplaćenijoj glazbenici današnjice

20.08.2019 u 06:20

Bionic
Reading

Ona je jedna od najplaćenijih glazbenica današnjice, slavu je okusila dosta rano, naporno i predano radi na svim svojim projektima, a iako u današnje doba rijetko što ostaje skriveno, poneke su činjenice o Taylor Swift ipak ostale po strani te tek sada dolaze na vidjelo

Taylor Alison Swift 29-godišnja je američka country-pop kantautorica i glumica. Glazbom se počela baviti još kao 14-godišnjakinja, a sada iza sebe ima preko 350 nagrada i 600 nominacija struke. Nema sumnje da je još čekaju brojni uspjesi. I dok ponosno ističe svoj trud, rad i predanost koji su rezultirali slavom i milijunima na računu, zbog čega je ujedno postala jedna od najplaćenijih glazbenica svijeta, Taylor Swift poznata je i po nekoliko skandala te sukoba s kolegama i nadređenima.

Međutim, u godinama slave, pored pojavljivanja na raznim naslovnicama, u televizijskim emisijama i nesumnjive prisutnosti na društvenim mrežama, Swift je nekoliko podataka o sebi uspješno skrivala, a magazin Vogue sada ih javno otkrio.

Ovo je pet stvari koje niste znali o Taylor Swift:

1. Ime nosi po poznatom kantautoru

Taylor Swift dobila je ime po iskusnom glazbeniku Jamesu Tayloru, a dvoje kolega čak su jednom prilikom prije osam godina zajedno dijelili pozornicu. James je tada mladu pjevačicu koja mu je otkrila da je prema njemu dobila ime opisao kao vrlo simpatičnu.

'Zapravo, laskalo mi je kada mi je to otkrila, bilo je to ugodno iznenađenje. Rekla mi je da njezini roditelji obožavaju moju glazbu, a očigledno je sve to imalo smisla sudeći po današnjem razvoju događaja. Iako su ime odabrali oni, povezanost mene i Taylor kroz glazbu je sjajna.'

2. Svoje spotove snimala je čak u potpunoj tišini

Pogleda li se bilo koji glazbeni spot ove svestrane Amerikanke, neće dugo trebati da se zaključi kako se stopostotno daje te da čini sve kako bi se njezini videoradovi razlikovali od konkurencije, a istovremeno svidjeli obožavateljima.

Upravo zbog toga za potrebe spota za pjesmu 'You Need to Calm Down' sve je scene snimila u potpunoj tišini. U istom se spotu pojavljuju Katy Perry, glumica Queer Eye, Adam Rippon i Todrick Hall te su u većini scena nosili slušalice u ušima kako bi mogli pratiti snimanje, a pritom ostati u tišini.

Taylor Swift - You Need To Calm Down Izvor: Društvene mreže

3. Imala je vrlo neobično i čarobno djetinjstvo

'Imala sam čarobno djetinjstvo. Odgajana sam na farmi božićnih drvaca. Trčala sam slobodno na farmi i mojoj mašti ništa nije moglo stati na put. Posebno uzbuđenje uvijek bi zavladalo tijekom zimskih praznika jer svi smo se predano posvetili dolasku Božića. Prijatelje sam izluđivala cijelu jesen govoreći o praznicima na farmi na kojoj je za Božić sve posebno', rekla je jednom prilikom Swift.

Swift je prve godine života provela na farmi božićnih drvaca koju je njezin otac kupio od jednog od svojih klijenata. Pohađala je predškolsku i vrtićku školu Alvernia Montessori, koju vode franjevačke redovnice, prije nego što je prešla u školu Wyndcroft. Obitelj se potom preselila u iznajmljenu kuću u predgrađu Wyomissing, u Pennsylvaniji, te je pohađala srednju školu Wyomissing Junior, a tada je krenula u glazbene vode.

4. Talent za glazbu joj je u krvi

Ljubav i talent za glazbu Taylor Swift naslijedila je od svoje bake, mamine majke koja je bila operna pjevačica. Dotična je čak vodila glazbenu emisiju u Portoriku.

'Uvijek je pjevala, bilo kod kuće, bilo izvan nje, a nedjeljom i u crkvi', opisala je svoju baku 29-godišnjakinja te je vrlo rano odlučila ići njezinim stopama, a očito je da nije pogriješila.

  • +3
Taylor Swift s dečkom Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

5. Vjeruje u bajkovitu ideju o pravoj ljubavi

Baš onako kako se već nekoliko desetljeća vole njezini roditelji, a još više djedovi i bake, Taylor Swift nada se da će i ona iskusiti ljubav za sva vremena i pronaći čovjeka koji će je pratiti na njezinu životnu putu. 'Moji djed i baka još uvijek su ludo zaljubljeni, a u 80-im godinama života su. Takvu ljubav želim i trebam', rekla je jednom prilikom Swift, a trenutno pored sebe ima momka s kojim ne istupa često u javnosti, pa su detalji njihova odnosa obavijeni tajnošću.

Ova 29-godišnjakinja u vezi je već nešto više od dvije godine s godinu dana mlađim britanskim glumcem Joeom Alwynom. Postoji tek nekoliko njihovih fotografija nastalih u javnosti jer pomno paze kada će se i kako susresti. Swift čak ima posebne tehnike kada putuje u London svom dragom kako bi izbjegla paparazze i novinare.