NEUGODNA EPIZODA

Peripetije s autobusom: Mani Gotovac iz Opatije u Zagreb morala taksijem

17.04.2018 u 10:51

Bionic
Reading

Popularna teatrologinja, kazališna kritičarka i književnica doživjela je nesvakidašnju, neugodnu epizodu na povratku s trotjedne rehabilitacije iz Opatije. Iako je kupila čak tri autobusne karte, Mani Gotovac nije ušla u autobus koji ju je trebao dovesti do Zagreba. Bivša intendantica riječkog HNK Ivana pl. Zajca za tportal je ispričala što joj se točno dogodilo

'Kako sam operirala koljeno kod profesora Nemeca i bila u Opatiji na terapiji, došlo je vrijeme za moj povratak. Kupila sam tri mjesta na stražnjem dijelu autobusa autoprijevoznika Brioni Pula da mogu ispružiti nogu, nesmetano spustiti sjedalo i u ležećem položaju putovati do Zagreba. Sa mnom na stanici bila je neka gospođa iz Rusije, Ljudmila, i naših 12 kofera i torbi. Bila sam 21 dan odsutna i morala sam ponijeti dosta robe i knjiga', ispričala nam je Mani Gotovac po povratku kući.

Autobus koji su čekali nije se, kaže, ni sekunde zaustavio na autobusnom stajalištu na Slatini da ih ukrca. 'Samo je prošao pored nas. MislIle smo da se možda išao okrenuti pa će se vratiti, no autobus je samo produžio dalje. Sa štapom sam išla potražiti turistički ured, no kako je bilo 15 sati, u velikom turističkom mjestu on nije radio. Ta Ruskinja je iz samilosti predložila da po pola platimo taksi, no kad nam je čovjek na benzinskoj pumpi rekao da ćemo čekati taksi pola sata, nismo mogle vjerovati da nam se to događa', kaže prva intendantica u povijesti hrvatskog kazališta.

Nakon 20 minuta taksi je stigao. 'Zamislite kako mi je bilo stajati sa štapom i bolesnom nogom po sparnom i teškom danu. Gospođu je taksi dovezao do hotela u Zagrebu, mene doma. Bila sam izbezumljena', rekla je Mani. S autoprijevoznikom će svakako kontaktirati te priložiti potvrdu da je kupila tri karte (i svaku platila 111 kuna), kao i račun za taksi, te će tražiti nadoknadu troškova.

  • +5
Mani Gotovac Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić