DJEDICE SE UZJOGUNILE

Paul McCartney zaključio da su Beatlesi veći od Stonesa: Evo što Mick Jagger misli o tome

25.04.2020 u 15:09

Bionic
Reading

Gostujući u petak u emisiji Apple Music Zanea Lowea slavni 76-godišnji glazbenik Mick Jagger osvrnuo se na sugestije godinu dana starijeg Paula McCartneyja da je u vrijeme glazbenog suparništva bend The Rolling Stnes kopirao sve što su radili Beatlesi

'On je drag, a ja sam političar', rekao je Jagger i ustvrdio kako između njih dvojice očito nema suparništva, ali i ponudio svoj pogled na odnose snaga između dva velika benda.

'Velika razlika međutim leži u činjenici da su The Rolling Stones veliki koncertni bend koji djeluje desetljećima u raznim područjima, dok Beatlesi nikada nisu otišli na veliku turneju', rekao je Jagger i objasnio kako su The Beatles prestali svirati prije nego se posao s turnejama zahuktao.

'Nastupili su 1965. godine na stadionu Shea, ali Stonesi su nastavili dalje. Počeli smo sa stadionskim koncertima 70-ih godina prošlog stoljeća i još uvijek ih radimo. To je stvarno velika razlika između ova dva benda', rekao je Jagger i dodao kako na svu sreću on još uvijek svira po stadionima, dok drugi bend ne postoji.

Gostujući u rdaijskoj emisiji DJ-a Howarda Sterna Paul McCartney je rekao kako voli Stonese, ali da su The Beatles bili bolji.

'Njihove su stvari ukorijenjene u bluesu, dok smo mi bili pod puno više glazbenih utjecaja. Keith Richards mi je jednom rekao kako sam sretan čovjeke jer sam u svom bendu imao četiri pjevača, dok on samo jednog', izjavio je McCartney.

Potom je sugerirao da su Stonesi počeli kopirati Beatlese i navo primjere koji tu njegovu ideju potkrijepljuju.

'Počeli smo primjećivati da nakon što nešto napravimo, Stonesi ubrzo nakon toga naprave isto. Otišli smo u Ameriku i napravili ogroman uspjeh, a onda su i Stonesi otišli u Ameriku. Napravili smo ''Sergeant Pepper', a onda su i oni napravili psihodeličan album', rekao je McCartney i rekao kako je bilo još puno puno toga.

Uz Paula McCartneya Beatlese su činili John Lennon, George Harrison i Ringo Starr. Od osnutka 1960. do raspada 1970. godine izdali su veliki broj hit albuma.

The Rolling Stones postoje od 1962. godine a djeluju i danas. Osim Micka Jaggera u bendu su Keith Richards, Ronnie Wood i Charlie Watts.