4. listopada

Partibrejkers najavljuju krš i lom u Tvornici kulture

10.04.2024 u 11:52

Bionic
Reading

Petak, 4. listopada 2024. // Zagreb, Tvornica kulture

Partibrejkers se vraćaju u Zagreb! Godinu dana od svog posljednjeg vrućeg spektakla u Tvornici kulture, omiljeni rokeri vraćaju se po još jedan susret sa zagrebačkom publikom. Već tradicionalnim koncertom, Brejkersi će svojim žestokim nastupom ugrijati jesen u petak, 4. listopada 2024. godine.

Izvor: Društvene mreže

Eto zašto je Partibrejkers vječni, svegeneracijski rock bend. Jer govori o teškim stvarima, njihovim promišljanjima i Canetovim vriskovima, koji se tiču svakog, bez obzira na godine, napisao je legendarni Ante Batinović u izvještaju za Glazbu.hr s koncerta Brejkersa koji se u Tvornici održao prošle jeseni. Bilo je to nadrealno iskustvo koje bend svojoj vjernoj publici pruža i s njom ga dijeli već gotovo 42 godine. Partibrejkers su osnovani 1982. godine, svoj su prvi koncert u Zagrebu održali već godinu dana kasnije, a prvo su eponimsko studijsko izdanje objavili 1985. godine. Svojim su britkim stihovima, prljavim zvukom, moćnim gitarskim riffovima i tutnjavom bubnjeva publiku osvojili već prvim albumom. Pjesme poput ‘Hej Ti, Dole U Mraku’, ‘Stoj, Džoni’ i ‘Ti Moraš Biti Moja (Sad)’ i danas su neka od najvećih rock ostvarenja. Brejkersi su tri godine kasnije objavili i ‘Partibrejkers II’, a već je sljedeće godine uslijedio i ‘Partibrejkers III’. Nezaustavljivi i kreativni, ‘Razuzdani i ludi’, pažljivo su detektirali duh, stanje i probleme jednog vremena, sastavljajući svoja zapažanja i razmišljanja u inteligentne i neponovljive stihove.

Partibrejkers - Kreni prema meni Izvor: Društvene mreže

Brejkersi su bend koji je odgojio i inspirirao generacije te utabao put čitavom žanru. Talentirani, inspirativni i iznad svega slobodni, stvorili su jednu od najmoćnijih i najpoznatijih diskografija na ovim prostorima. Iza sebe imaju već osam studijskih izdanja, dvije kompilacije i nekoliko live albuma koji su publici pružili vrelo žestokog, prljavog i divljeg zvuka. Beskompromisni i nepokolebljivi, četvrti su studijski album ‘Kiselo I Slatko’ objavili 1992. godine, a uslijedili su ‘Ledeno Dobra’ 1997. godine, ‘Gramzivost i Pohlepa’ 2002., ‘Sloboda ili Ništa’ 2007. godine te posljednji album ‘Sirotinjsko carstvo’ koji će sljedeće godine proslaviti svoj 10. rođendan. Frontmen Brejkersa Zoran Kostić Cane sve se ove godine posebno ističe svojim iskrenim, kritičnim stavom koji se ne boji podijeliti sa svijetom. Britak i odvažan, kroz četiri se desetljeća pozicionirao kao jedan od najpoznatijih stihoklepaca i poeta čija lirika savršeno korespondira i diše uz rokenrol pozadinu. Ove je godine objavio i svoju hvaljenu prvu zbirku poezije ‘Ukrštene reči’, pa su njegovi stihovi umjesto melodije napokon dobili i svoje korice.

Partibrejkers - Sirotinjsko carstvo (OFFICIAL VIDEO) Izvor: Društvene mreže

Kultni beogradski rokeri ponovno dokazuju da se sa Zagrebom vole, odnosno obožavaju javno. Brejkersi brižno njeguju ovu vezu sa svojom publikom, a publika im svaki put uzvraća ljubav. Tvornica kulture vraća punk / rock / blues i Brejkerse koji će još jednom izazvati pravi ‘Krš i Lom’.

Prvih 200 ulaznica po early bird cijeni od 18 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznica iznosit će 20 eura. Ako ih ostane, na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 22 eura.