ŽIVI VJEČNO

Panonski mornar će postati počasni građanin grada Pule

14.04.2022 u 09:29

Bionic
Reading

Poznato je da je Đorđe Balašević volio Pulu i da je upravo tamo održao prvi koncert nakon Domovinskog rata - 2001. godine, kada je zapjevao u pulskoj Areni. Koncert je bio humanitaran, a sav prihod kantautor, pjesnik te književnik je donirao Općoj bolnici Pula. Također je i jedan od svojih posljednjih koncerata u životu održao u tom gradu, i to u kolovozu 2019. godine, a sad će mu oni odati počast na poseban način

Povelja 'Počasni građanin Grada Pule' imat će dva dobitnika, a riječ je o velikom prijatelju Pule, legendarnom glazbeniku Đorđu Balaševiću (posthumno) i profesorici Sabine Nagy iz Eisenstadta, jednoj od najzaslužnijih za više od dvadeset godina prijateljstva i suradnje, kroz razmjene učenika, između Savezne gimnazije Kurzwiese iz Eisenstadta i pulske Talijanske srednje škole 'Dante Alighieri', piše Glas Istre.

Konačnu odluku donijet će Gradsko vijeće 5. svibnja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada, u spomen na oslobođenje Pule u Drugom svjetskom ratu.

  • +4
Đorđe Balašević Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

Podsjetimo, Đorđe Balašević je preminuo 19. veljače 2021. u Novom Sadu u 68. godini života od posljedica Covida-19. Grad Pula mu je nakon smrti odao veliku počast paljenjem svijeća i stavljanjem bijelih zečeva u pulskoj Areni.