TV KRITIKA ZRINKE PAVLIĆ

Ovo su najgori TV parovi

15.02.2014 u 09:43

Bionic
Reading

Valentinovo je prošlo sa svim svojim poplavama srdaca i ruža, odgugutali smo svoje nad ljubavlju kao da nikad prije nismo čuli za nju, a neki su se, sve u ružičastom duhu ovog uvoznog praznika, sjetili i svih ljubavnih parova koji su ih nadahnjivali - bili oni iz stvarnog ili iz imaginarnog svijeta. No sad dosta s time! Preokrenimo malo priču i sjetimo se onih ljubavnih parova koji baš i nisu nešto što bi si čovjek poželio. A s obzirom na to da ovdje pišemo o televiziji, sjetimo se takvih fuj-spojeva iz TV-serija

Televizijske serije gotovo i ne idu bez ljubavnih parova ili barem iščekivanja ljubavnog sraza između dva lika (takozvani sindrom hoće-li-neće-li). Svaka serija koju smo voljeli imala je neke golupčiće za koje smo navijali, ali... dosta su se često pojavljivali i oni za koje nismo. Ponekad je bila riječ o lošem odabiru glumaca koji nisu uspijevali ostvariti onu kemiju o kojoj se toliko govori, u nekim su nam slučajevima likovi i njihova veza išli na živce, s vremena na vrijeme pojavio bi se neki par koji je jednostavno imao užasnu vezu, neki naprosto nisu bili uvjerljivi, a bilo je i slučajeva kada nam je čitava fama oko velike romantike određenog para stvorila kontraefekt. Nakon jučerašnjeg se cici-mici-drek-na-šibici praznika zato prigodno prisjećamo nekolicine parova iz televizijskih serija koji nam nisu najbolje sjeli. Obrnutim redoslijedom:

10. Brenda i Nate iz 'Dva metra pod zemljom'

Zapravo se teško odlučiti s kim je Nate imao goru vezu - s mentalno razvaljenom i promiskuitetnom Brendom ili s dosadnom Ja-Volim-Zdravu-Hranu-I-Odjeću-Od-Konoplje Lisom. Majko mila, koji su smorovi bile te žene! A uzme li se u obzir da je u obje veze nepromjenjivi faktor bio Nate, i on se pokazao partnerom s kakvim vam se jednako pametno petljati kao i brati tratinčice s divljim dobermanima. No ako se baš iz tog trolista nesreće mora odabrati najgori par, onda su to ipak Nate i Brenda. Posebno su nam pilili živce zato što su u početku još i djelovali obećavajuće, čak i ako ubrojimo higijenski upitnu ševu u spremištu za metle na aerodromu. No onda su se, nakon hrpe sranja koje su jedno drugome napravili, na kraju ipak vjenčali i - bljah. Sve se to, dakako, jako dobro uklapalo u izvrsnu seriju 'Dva metra pod zemljom', koja je cijela počivala na raznim disfunkcionalnostima života, ali ovaj par ipak zaslužuje svoje mjesto na ovom horror-popisu.

Svađa Brende i Natea u seriji 'Dva metra pod zemljom'

9. Ted i Zoey iz 'Kako sam upoznao vašu majku'

Ted Mosby iz serije 'Kako sam upoznao vašu majku' svima nam se već popeo navrh glave svojim učestalim neuspješnim pokušajima pronalaženja One Prave. Lik se s jedne strane predstavlja kao najveći romantičar s one strane Massima Savića, a s druge je povalio pola New Yorka, i onda još to prepričao svojoj djeci. No kada su autori serije negdje u šestoj sezoni ubacili lik antipatične aktivistice i bogataške supruge Zoey i kada je Ted počeo svoj džiki-miki s njom, fanovi serije izgubili su strpljenje. Cijela je sezona bila praktički uništena ovom bezveznom romansom, a jedino dobro što je iz nje izniklo bizaran je lik Zoeyina supruga i trenutak kada Ted Zoey kaže: 'Kakvo ti je to uopće ime? Skraćeno od Zoseph?'

Ted i Zoey u 'Kako sam upoznao vašu majku'

8. Leonard i Penny iz 'Teorije velikog praska'

Okej, imaju oni svojih simpatičnih trenutaka i svi smo se uhvatili da povremeno navijamo za njih, ali zapravo - WTF? To dvoje zbilja nema što tražiti zajedno, osim ako mislite da je veza u kojoj The Mozak (muškarac) obožava The Tijelo (ženu) megasuperkul. Čovjek bi se zbilja morao debelo zamisliti da bi smislio razloge iz kojih vrhunski fizičar čiji se IQ ozbiljno penje prema 180 obožava Penny, a da se pritom ne zaustavi na: 'Ona je prva cura s dobrim dupetom koja mu je dala'. S njezine je strane situacija još gora. Penny ne zanima baš ništa što zanima Leonarda, njegova joj pamet nimalo ne imponira i sve se svodi na: 'Dobar je prema meni i ne tretira me ko smeće'. Ova je veza, dakle, čisti fail i moramo zaključiti da su Penny i Leonard zajedno samo zato što Chuck Lorre tako želi. Istina, svima nam se povremeno svide neki 'nemogući' ljubavni spojevi, ali ovaj je povrh nemogućeg i pomalo... jadan.

Leonard i Penny

7. Buffy i Spike iz serije 'Buffy, ubojica vampira'

Spike je bio totalno kul vampir, zao i zanimljiv, opasan i smiješan, a onda... Onda mu se, protivno svim pravilima vampirskog univerzuma Jossa Whedona, nešto poremetilo u glavi - valjda se zarazio dušom ili tako nešto - pa se zaljubio u Buffy. Ona je pak upravo u tom trenutku bila skroz u bedu i cijela je priča trebala biti prepuna mračnih previranja i strasti, bla, bla, bla, ali zapravo je sve ispalo prilično grozno.

Buffy i Spike

6. Carrie i Brody iz 'Domovine'

Ajme... odakle početi? Možda od činjenice da kada ti je veza prijetnja nacionalnoj sigurnosti, trebalo bi razmisliti upuštaš li se u nešto što ima smisla i budućnosti. To bi bio moment koji je loš za njih, kao par. Za nas, gledatelje, cijelo to sparivanje bilo je bespotrebno i neprimjereno ljigavo tipu serije u kojoj se dogodilo. Operativka CIA-e zaključuje da će potencijalnog terorista izvesti na pravi put 'čistom ljubavlju'? Stvarno? I onda će mali leteći medvjedići spasiti svijet od ideoloških sukoba, gladi i bolesti? Ako je i opravdano Carrienim bipolarnim poremećajem, totalno je debilno i, što je još gore, potpuno neuvjerljivo. Još bismo nekako prihvatili da su se jednom ili nekoliko puta neobavezno prasnuli i da su zbog toga frcale neke iskrice, ali ljubavna veza... ajme majko.

Carrie i Brody

5. Carrie i Faca iz 'Seksa i grada'

Ovo će garant navući bijes brojnih obožavatelja i obožavateljica 'Seksa i grada' jer su Carrie i Faca iz nekog razloga (čitaj: manipulacije showrunnera) postali paradigma romantike, ali nas u ovom slučaju ždere činjenica da se jedna (tako su nas barem uvjeravali u seriji) samosvjesna, pametna kolumnistica tako sumanuto zapalila za jednog pozera čija je jedina kvaliteta to što dobro izgleda u odijelu. Lik je šest sezona proveo ne znajući bi li radije bio superkul Jozo Misteriozo s vibrom Franka Sinatre ili blago poremećeni yuppie krkanskog odnosa prema ženama, a onda bismo mu sve trebali oprostiti samo zato što je glavnu junakinju na rukama odnio iz Pariza natrag u New York? Bah! Nismo oprostili ni njoj što ga nije nabila štiklom u nos.

Carrie i Faca

4. Fez i Jackie iz 'Ludih sedamdesetih'

Tko je predugo sjedio za onim stonerskim stolom iz ove serije i sjetio se da bi mogao spojiti Feza i Jackie? Ne znamo, ali srećom, toga se sjetio tek pred sam kraj serije pa nas nisu dugo gnjavili takvom idiotskom idejom. Jackie je bila sjajna u paru s blentavim Kelsom jer smo je tako upoznali kao razmaženu tinejdžersku princezicu, odlična je bila i u vezi s Hydeom, jer smo je tako upoznali kao curu koja se podosta promijenila i razvila neke stvarne osjećaje i kad smo već morali progutati činjenicu da se taj lik razvija isključivo u odnosu na dečke s kojima fura, fora s Fezom bila je dajte nas nemojte j... Da se ne bi krivo shvatilo, obožavamo Feza, bio je jedan od najboljih i najsmješnijih likova u 'Ludim sedamdesetima', ali taj spoj s Jackie jednostavno je bio prenapušen

Fez i Jackie u Jackienu snu o ljepotici i zvijeri

3. Rachel i Joey u 'Prijateljima'

I ove su se gluposti tvorci 'Prijatelja', srećom, sjetili dosta kasno, početkom zadnje sezone. Jednako velikim blagoslovom sreće i sami su ubrzo shvatili da ljubavne scene između Rachel i Joeyja frcaju jednako zapaljivim iskrama kao da su sparili brata i sestru pa su se ovoga para riješili u par lakih šamarčina. Rachel i Joey na kraju su odlučili ostati samo prijatelji, a mi smo odlučili zaboraviti da se ovaj bizarni ispad ikada i dogodio.

Rachel i Joey se pokušavaju drpati

2. Frank i Estelle Costanza iz 'Seinfelda'

Užasan par koji mora biti užasan i koji volimo baš zato što je užasan! Frank i Estelle povezani su time što su oboje grozni ljudi, veže ih međusobni prezir i nepoštovanje, duboko usađena ljutnja i loš odnos sa sinom. Nije da se bunimo - ovaj je par baš zbog toga bio legendaran, ali nema nikakve diskusije - veza im je bila OČAJNA.

Frank i Estelle na večeri kod roditelja Georgeove zaručnice

1. George i Susan iz 'Seinfelda'

Kakav otac, takav sin. George Costanza u 'Seinfeldu' hodao je s mnogim ženama i nijednoj nije bio ni do koljena, ali je zato svakoj pronalazio manu zbog koje bi umislio da ona nije dovoljno dobra za njega. Susan je, međutim, bila vrhunac. Nju je svojom sitničavošću čak uspio i - ubiti.

Kako je umrla Susan