blagdani pod dekicom

Ovo su najbolje nove serije za božićno binganje, gdje god se nalazili

14.12.2018 u 15:32

Bionic
Reading

Jedna od najboljih stvari zimskih blagdana su dani i večeri u kojima se možemo sakriti od hladnoće i tmine pod toplom dekom uz nekog svojeg i šalicu vrućeg napitka te se prepustiti uzbudljivim avanturama na malom ekranu. Za tu smo priliku odabrali najbolje nove serije uz koje se možete grijati ovih blagdana

Stvarno volimo 'Umri muški', 'Sam u kući', 'Gospodara prstenova', Batmana koji se vraća, 'Sirove strasti'... ali uz tradicionalni božićni filmski meni treba ubaciti pokoju novu poslasticu da stvari budu zanimljivije. A danas nema slasnijih poslastica od serija.

Produkcijski jednako kvalitetne kao filmovi, s pričom koja ima vremena disati i likovima koji se razvijaju kroz više epizoda, serije su medij u kojem ćemo pronaći najzanimljivije priče. Ako tome dodamo činjenicu da nismo prikovani uz televizor nego ih možemo gledati bilo gdje, na bilo kojem uređaju, imamo savršenu formulu za zimski san koji nas čeka oko Božića (pa makar bili i u posjetu baki i djedu iza sedam gora).

Kako bi vam taj san bio uzbudljiviji, prokopali smo kroz ponudu serija koje su nam nedavno stigle i po principu 'nešto za svakoga' odabrali one najbolje za binganje tijekom blagdana.

Agatha Cristie: Nesreća nevinih (Pickbox)

Ako vam se skriva pod dekom uz dobru staru 'tko je ubojica' misteriju, nema bolje nego posegnuti za najnovijom adaptacijom iz književnog opusa kraljice krimića Agathe Christie. 'Nesreća nevinih' nije tipičan roman slavne spisateljice i veliki dijelovi priče su izmijenjeni u scenariju, ali serija i dalje vrvi zaokretima, sumnjivim likovima, spletkama i naravno... ubojstvima.

Produkcija je raskošna i uvlači gledatelja u period radnje, a ton malo oštriji i moderniji od onoga na koji su navikli tvrdokorni obožavatelji Christie, ali i dalje pruža sve što povijesni krimi triler treba pružati.

Vikinzi (Pickbox)

Savršen spoj povijesnih činjenica, o kojima možete satima čitati, dinastijske drame, srednjovjekovne akcije i prekrasnih nordijskih krajobraza. Za one koji su već bacili oko na 'Vikinge', peta sezona epa o obitelji Lothbrok uzbudljivo je novo poglavlje koje prati početak jedne od najluđih vikinških avantura - one na Mediteranu. Oni koji nisu, a vole sastojke gore spomenutog savršenog spoja, imaju pet sezona za uživanje preko blagdana.

Barry (HBO)

'Barry' nije trebao biti tako veliki hit kakvim je postao uskoro nakon premijere prve sezone, ali odličan Bill Hader super se snašao u svojoj prvoj nosećoj ulozi i premisa serije obećavala je odličnu kombinaciju akcije i crnog humora. Barry je depresivni plaćeni ubojica u krizi identiteta kojeg zadatak odvede u Los Angeles.

Meta mu pohađa satove glume, pa i on krene na njih, samo da bi shvatio kako želi biti glumac. To je doduše malo teško s njegovim trenutnom karijerom i mutnom prošlošću, pa Barry krene u mukotrpan i zabavan proces 'profesionalne preorijentacije'. Za sve one koji vole dobru akcijsku komediju.

Oštri predmeti (HBO)

Amy Adams u svom najboljem izdanju, a to govori puno. Iako ju šira publika najviše pamti po DCU filmovima (Man of Steel, BvS), Adams iza sebe ima već pet nominacija za Oscara i niz uloga koje ju polako, ali sigurno stavljaju u redove najboljih glumica svoje generacije. A to se potvrđuje u 'Oštrim predmetima'.

Nastala po romanu Gillian Flynn (Gone Girl), serija prati istraživačku novinarku Camille Preaker koja se vraća u svoj rodni gradić kako bi istražila brutalno ubojstvo dviju djevojčica. Osim samog ubojstva, Preaker se mora suočiti sa svojom prošlošću i psihološkim problemima koji je previše uvlače u misteriju nizom autodestruktivnih poteza. Odličan triler za sve ljubitelje napetosti koja se sporo intenzivira svakim potezom likova.

The Hauting of Hill House (Netflix)

Nakon što je izašla mnogi su kritičari zaključili kako je forma mini serije kakvu omogućuju streaming servisi do sada nedovoljno istražena, ali savršena formula za horore koji ne ovise o jeftinim trikovima, već svoj strah temelje na izgradnji atmosfere, psiholoških stanja likova i odnosa među njima.

'The Haunting of Hill House' u 10 epizoda istražuje živote i razine psiholoških trauma petero braće i sestara koji su odrasli u najpoznatijoj kući s duhovima u SAD-u. Nakon samoubojstva najmlađe sestre ostatak obitelji mora se okupiti i suočiti s demonima prošlosti, stvarnima i onima u njihovim glavama. Napeto, strašno, s odličnim likovima i kompetentno ispričanom pričom - ovo je za sve ljubitelje dobrog vriska.

Maniac (Netflix)

'Maniac' je... čudna biljka. Nekima je najgenijalnija stvar koja se pojavila na televiziji zadnjih godina, nekima je zbunjujući cušpajz za koji nemaju apetit. Na koju god stranu ograde pali, oko nečega se svi slažu: 'Maniac' je vizualno impresivna, narativno kompleksna, glumački zanimljiva mini serija koja se usudila biti drugačija.

Za fanove Jonaha Hilla i Emme Stone, glavnih glumaca serije, nema sumnje da je ovo poslastica. Ostali moraju sami odlučiti koliko im se sviđa priča o dvoje prilično nesređenih ljudi koji se prijave za testiranje eksperimentalnog lijeka. Prva epizoda još je normalna, ali nakon toga kreće putovanje u ludilo s nizom kompleksnih tema kojima su se autori htjeli pozabaviti. Neke će serija možda iživcirati, ali mnogima će biti najbolja stvar ikada. Morat ćete sami otkriti gdje stojite.

The Kominsky Method (Netflix)

Koji put priče ne trebaju biti napete i pune akcije. Ako stavite dva vrhunska glumca poput Michaela Douglasa i Alana Arkina zajedno pred kameru, već ste na pola puta do uspjeha. Ako tome pridodamo iznenađujuće suzdržan pristup Chucka Lorrea, poznatog kao kralja televizijskih 'lakih nota' (Dva i pol muškarca, Teorija velikog praska...), dobijemo seriju o dvojici najboljih prijatelja na zalasku karijera koji imaju puno toga reći o životu, gubitku, prijateljstvima, ljubavi i obitelji, a istovremeno ostaje pitka i zabavna komedija za opuštanje. Plus, Douglas i Arkin vidljivo uživaju u ulogama i imaju neodoljivu kemiju.

A kada kažemo da serije ovog Božića možete binegati bilo gdje, doslovno to mislimo. U Božićnoj ponudi Hrvatskog Telekoma ovih blagdana možete uz povoljniju kupnju Samsung Galaxy Note 9 ili S9+ pametnog telefona dobiti na dar tablet SAMSUNG GALAXY TABE 9.6 i to s Najbolja L tarifom koja omogućuje da imamo dovoljno giga za gledanje najdražih serija.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s Hrvatskim Telekomom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.