IZA KULISA POPULARNE SERIJE

Ovo sigurno niste znali o 'Larinom izboru'

03.02.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Više od milijun gledatelja iz tjedna u tjedan prati nove epizode serije 'Larin izbor' te se pitaju koga će lijepa Lara izabrati. No iako velikih obožavatelja ove serije ima sve više, postoje još neke sitnice koje sigurno ne znaju ni najvatreniji gledatelji

U 'Larinom izboru' je trideset i pet glavnih uloga te trideset epizodnih. U produkciji radi sto i trideset ljudi, a dvije lokacijske ekipe istodobno obavljaju svoj posao. Serija se snima u tri grada: Splitu, Lovranu i Zagrebu.

'Larin izbor' ima čak pet redatelja. To su Robert Orhel, Kristijan Milić, Tomislav Rukavina, Mladen Dizdar i Milivoj Puhovski.

Za izbor odjeće glumaca zadužen je Robert Sever, glavni stilist serije. Kako piše Studio, prilog Jutarnjeg lista, Sever ne krije da za potrebe snimanja kombinira komercijalne brendove, a glumce često odijeva i u kostime hrvatskih dizajnera kao što su Matija Vuica, Elf, Ivan Aldik, Aleksandra Dojčinović i Envy Room. Prema potrebi, neke je kostime iznajmljivao iz skladišta Jadran filma, a neke je sam šivao.

Za ljepotu i savršenu šminku brine se pet make-up artista na čelu s glavnom vizažisticom Martinom Novaković, a osim standardne šminke, često pripremaju maske za scene koje zahtijevaju krv, modrice, ogrebotine ili tetovaže za lik Dinka (Filip Juričić).

Ornela Vištica

Svi potrebni predmeti za scenu, od vaza, namještaja i svjetiljki pa sve do maketa životinja ili stvari koje se koriste za scene razbijanja, izrađeni su od laganog furnira, šećerne plastike ili silikona, a voditelj odjela scenografije i rekvizita je Ernest Benjamin Štajminger.

Za glazbu u seriji zadužen je Tonći Huljić, a naslovna pjesma 'Samo ljubav ostaje' u interpretaciji je Marija Pecotića. Kad je riječ o scenarističkoj ekipi, glavni pisac Tomislav Hrpka svakodnevno se sastaje sa svoja četiri suradnika: novinarkom Ivom Ilakovac, apsolventom dramaturgije Milijanom Ivezovićem, apsolventom engleskog jezika i komparativne književnosti Ozrenom Marodom i scenaristom Aleksandrom Kristekom. Unaprijed dobivaju priču od kreativne producentice Jelene Popović Volarić, a svaki tjedan moraju smisliti i napisati pet epizoda.

Što se ljubavi iza kulisa serije tiče, među bivše ljubavne partnere u stvarnom životu, koji su to s vremenom prestali biti i postali prijatelji i glumački partneri, spadaju Petra Dugandžić i Ivan Herceg, koji su hodali tijekom studija, te Ornela Vištica i Andrej Dojkić, koji su, dok je serija počinjala, bili ljubavni par. U 'Larinom izboru' radi i bračni par Ecija Ojdanić (Nela) i redatelj Robert Orhel, koji svojoj supruzi na setu ne omogućava nikakve olakšice. U samoj seriji, za razliku od realnog života, ima mnogo više bračnih i ljubavnih odnosa, pa će gledatelji imati priliku vidjeti čak petnaest ljubavnih priča.