KRIZA NA HTV-U

Otkazana audicija, kasne honorari plesačima i zvijezdama

22.01.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Hrvatsku televiziju tresu skandali. Bučno najavljivana audicija za voditelje u Zabavnom programu poništena je, a sudionicima showa 'Ples sa zvijezdama' još uvijek nisu isplaćeni honorari

Dok RTL doživljava zvjezdane sportske trenutke sa Svjetskim prvenstvom u rukometu koje je uzela HTV-u pred nosom, a Nova TV polako preuzima primat na polju informativnog programa ('Dnevnik' Nove TV nedavno je izmjerio gledanost veću od obje konkurentske kuće), HTV tresu skandali. Poništen je bučno najavljivan natječaj za voditelje Zabavnog programa, a zvijezde i plesači iz 'Plesa sa zvijezdama' još uvijek nisu isplaćeni za sudjelovanje u tom fizički izuzetno iscrpljujućem showu.

Urednik projekta Mario Sedmak za tportal je potvrdiokašnjenje honorara sudionicima showa 'Ples sa zvijezdama', a za kašnjenje okrivio sveprisutnu krizu: 'Isplate kasne mjesec dana više noproteklih godina. Redakcija Zabavnog programa poslala je naloge zauplatu, tako da će sudionici showa biti u najskorije vrijemeisplaćeni.' Iznos koji je HTV zaradio od marketinga i poziva glasačaproglašen je poslovnom tajnom.

Tamara Despot, partnerica Nikše Kaleba u ovosezonskom 'Plesu sa zvijezdama', otkrila je Jutarnjem dasusudionici dobili plaće samo za listopad, dok im studeni i prosinac jošuvijek nisu isplaćeni. Plesačima i njihovim zvjezdanim partnerima po nastupu je bilo zajamčenooko 7.500 kuna, a da su krvavo zaradili svaku kunu u izuzetno gledanomprojektu, pokazuje i to što je Zlata Muck zbog iscrpljenosti završila u bolnici, što se prošle godine dogodilo i Lani Jurčević.

Drugi skandal tiče se natječaja za voditelje Zabavnog programa HTV-a. Iznenadno poništenje natječaja izazvalo velik šok, posebice stoga što se u prvih pet dana javilo devedesetak zainteresiranih mladih ljudi. Razlozi zbog kojih je ravnatelj Vanja Sutlić poništio natječaj su proceduralne prirode. Zabavni program raspisao je natječaj zaobišavši nedavno formiran Centar za izobrazbu kadrova pri HTV-u u kojem će se sadašnji i budući djelatnici dodatno usavršavati u svom zvanju.

U najkraćem mogućem roku HTV će, ovaj put u dogovoru sa svim svojim odjelima, raspisati novi natječaj, a osobe koje su se već prijavile ne moraju to ponovo činiti, objašnjava glasnogovornik televizijske kuće.