nagradnjače

Osvojite ulaznice za projekcije filmova 'Slatki snovi ' i 'Putovanje vremenom – put života' u Kino Europi

31.07.2017 u 12:32

Bionic
Reading

Ako ste u Zagrebu, navratite u osvježavajuću filmsku oazu kina Europa!

Slatki snovi

U novi ljetni tjedan ulazimo uz jedan filmski novitet: dramu 'Slatki snovi'  ('Fai bei sogni') nagrađivanog talijanskog redatelja Marca Bellocchija. Massimo je imao idilično djetinjstvo koje je najradije provodio s voljenom i uvijek radosnom majkom. No, sve se promijenilo kad ju je izgubio sa samo devet godina. Majka je nenadano doživjela srčani infarkt, a Massimo se teško nosio s njezinom smrću te je jedno vrijeme vjerovao da je u Americi i da će se vratiti. Godinama kasnije radi kao uspješan novinar koji ne pokazuje osjećaje. Kad mu i otac premine, vraća se u rodnu kuću koja oživljava njegovu traumatičnu prošlost. Pomoć će mu pružiti suosjećajna liječnica Elisa uz koju se Massimo postupno otvara i suočava s bolnim ranama koje nosi iz djetinjstva... Marco Bellocchio utjecao je na radikalnu struju talijanske kinematografije sredinom 1960-ih, a prijateljevao je i s velikim Pierom Paolom Pasolinijem. Osvojio je Srebrnog medvjeda na Berlinaleu 1991. s filmom ‘La condanna‘. Godine 2011. na Venecijanskom filmskom festivalu uručen mu je Zlatni lav za životno postignuće.

Putovanje vremenom – put života

Preostala tri tjedna ljetne programske sheme kina Europa svakako su idealna prilika da pogledate filmove koje ste propustili protekle sezone, ali to ne znači da je ovaj repertoar rezerviran isključivo za reprizne naslove! Stiže nam novi film na program: 'Putovanje vremenom – put života' ('Voyage of Time: Life's Journey') najljepši je dokumentarac o svemiru ikad snimljen, u režiji oskarovca Terrencea Malicka. 'Prošlost, sadašnjost, budućnost. Svjedočite rođenju vremena.' Kroz niz nevjerojatnih filmskih scena slavni redatelj pokušava dokučiti nastanak svemira i apstraktnu prirodu vremena. Malick je film pripremao punih 40 godina, a naratorica je australska oskarovka Cate Blanchett.

Kino Europa čitateljima tportala daruje 1x2 ulaznice za filmove 'Slatki snovi' (utorak 8. 8. u 21 h, dvorana Müller) i 'Putovanje vremenom – put života' (utorak 15. 8. u 19:15 h, dvorana Müller). Dobitnici su Ivan Tesla ('Putovanje vremenom – put života') i Paula Godinić ('Slatki snovi').