05. rujna

Osvojite ulaznice za posebnu poslasticu u Petom Kupeu - iz New Yorka stiže japanski gitarist Nobuki Takamen

01.09.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Ugled je stekao svojim izričajem te nastupima po najboljim svjetskim klubovima i festivalima • U Petom Kupeu prate ga domaći majstori Zvonimir Šestak i Borko Rupena

Peti Kupe sljedećeg utorka, 5. rujna donosi posebnu poslasticu – iz New Yorka stiže japanski jazz gitarist i skladatelj Nobuki Takamen!

Porijeklom iz Hirošime, Takamen je stekao reputaciju 'najboljeg jazz gitarista kojeg je Japan ikada proizveo' kako ga hvali AllAboutJazz. Njegova je glazba inspirirana velikanima jazza i drugih glazbenicima kao što su Paul Simon, James Taylor, Jimi Hendrix i Eric Clapton, no sve te utjecaje stapa u izrazito svoj izričaj.

Sjećanja Za Pamćenje (Memories to Remember) - Nobuki Takamen Trio @ Blue Note Jazz Club NY Izvor: Društvene mreže

Uz osam objavljenih albuma, Nobuki je sa svojom grupom bio na turnejama po Sjevernoj Americi i Europi, nastupajući u najboljim jazz klubovima te na festivalima uključujući Iridium Jazz Club, Blue Note NY, Blues Alley, Smalls Jazz Club, Montreal International Jazz Festival i Nišville Jazz Festival.

Nobuki Takamen Trio @ Blue Note NY Izvor: Društvene mreže

Ovog puta na proputovanju kroz Zagreb pratit će ga Zvonimir Šestak na kontrabasu i bubnjar Borko Rupena s kojim je dijelio pozornicu i pri prvom posjetu Takamena Hrvatskoj prije deset godina. Kao nositelj trija, Nobuki će uglavnom predstaviti svoj posljednji nosač zvuka uz poneki jazz standard.

Koncert će se održati na terasi kluba u Trnjanskoj 5, a ako to vremenske prilike ne dopuste, u unutarnjem prostoru kluba.

Ulaznice su dostupne putem poveznice: www.entrio.hr/event/locco-motion-session-nobuki-takamen-live-15079

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za Locco Motion Session/ Nobuki Takamen (live), (05.09.2023. Peti kupe, Zagreb), a dobitnici su Branka Polak i Katarina Kraljić.