11. ožujka

Osvojite ulaznice za One Drop Music - najbolje od regionalnih DJ-a u Petom Kupeu

06.03.2023 u 16:56

Bionic
Reading

Nove poslastice ovog tjedna u Petom Kupeu: Locco Motion, Zdenka Kovačiček i najbolji DJ-i regije

Locco Motion Session donosi novu dozu svirke cijenjenih domaćih instrumentalista. Nakon dugo vremena, Zdenka Kovačiček časti velikim koncertom za Dan žena. Na One Drop partyju prvi put na okupu popularna lica u regiji – After Affair, Kristijan Molnar i Pepi Jogarde.

Locco Motion Session, 7. 3.

Nadolazećeg utorka slijedi nova doza glazbenog užitka u režiji ponajboljih hrvatskih instrumentalista, a ovotjedna selekcija istrčat će u sastavu: Pavle Jovanović, Luka Čapeta, Jerko Jurin i Hrvoje Kralj.

Gitarist Pavle Jovanović učio je svojedobno u New Yorku od najboljih, a nakon povratka u Hrvatsku svira s najuglednijim hrvatskim jazzerima, ali i u svojim autorskim projektima. Osim jazz izričaja, razvija senzibilitet za improviziranu, modernu klasičnu i filmsku glazbu.

Velikim stopama na scenu je već prije nekog vremena stupio mladi gitarist Luka Čapeta. Nakon školovanja u Austriji, vrlo je aktivan na 'live improvising' sceni te je stalni član ili surađuje s brojnim bendovima i projektima, poput bendova Dunjaluk, Živa Voda, MILK, Mary May i Trokut.

Jerko Jurin je mladi perspektivni bubnjar koji je na electronic jazz scenu stupio s bendom Trokut, s kojim nastupa na prestižnim europskim festivalima i klubovima. Fluidan je u jazzu kao i u 'live electronic' improviziranoj glazbi, gdje se etablirao kroz Future Lounge sessions.

Basist Hrvoje Kralj jedan je od najaktivnijih mladih domaćih glazbenika koji jednako uspješno barata kontrabasom i električnim bassom. Svira različite stilove glazbe poput tradicionalne i moderne jazz glazbe, klasične orkestralne i komorne glazbe, elektronske glazbe, soula, funka i avangarde. 2020. godine dobitnik je strukovne nagrade Status u kategoriji jazz kontrabasa.

event: https://www.facebook.com/events/714764516795285

Dan žena za sva vremena – Zdenka Kovačiček, 8. 3.

Na vrhu hrvatske glazbene scene nalazi se već 66 godina, a ostvaruje i impozantnu međunarodnu karijeru. Jedna je od najboljih hrvatskih jazz-rock i blues pjevačica, a često ju nazivaju i prvom damom jazza. Zdenka Kovačiček je, kako joj i hit kaže, žena za sva vremena i kao takva najbolji izbor za svirku na Dan žena, 8. ožujka u Petom Kupeu. Poznata je po karizmatičnom i jedinstvenom vokalu te svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i moćnim improvizacijama. Vješto prelazi granice žanrova i osvaja podjednako jazz i rock publiku i kritiku. Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., nedavni odabir pjesme 'Elektra' za Chanelovu parišku reviju, kao i nove obrade klasika 'Frka' i 'Mali crni brat' s njezinih ranih izdanja. U Zagrebu je nismo čuli na većem koncertu još od proslave 60. godišnjice karijere 2017. u Lisinskom pa će i nastup u Petom Kupeu s Greenhouse Blues Bandom 8. ožujka biti prilika za presjek pjesama iz cijele karijere. U odašiljanju najboljih funk i jazz ritmova pridružit će joj se prije i poslije koncerta DJ-i Pips i D-Gree iz Hrvatske funk delegacije.

event: https://www.facebook.com/events/1243193763073463

One Drop Music: After Affair, Kristijan Molnar, Pepi Jogarde, 11.3.

Nakon uspješnog lansiranja u studenom prošle godine, One Drop Music u svojem drugom izdanju 11. ožujka predstavlja najbolje od regionalnih DJ-a, predvodnika klupskog zvuka iz Sarajeva, Beograda i Zagreba. Prvi put u ovoj kombinaciji na okupu su miljenici regije After Affair, Kristijan Molnar i Pepi Jogarde.

After Affair, sarajevski dvojac vrlo popularan u regiji, nakon godina za DJ pultom, najavljuju more nove muzike i live nastupe. Za ovu prigodu pripremaju nešto posebno - hybrid DJ set kao novi način prezentacije glazbe. Već omiljeni i u Zagrebu, After Affair poznati su po spajanju old school housea s novim stilovima.

Izvor: Društvene mreže

Konstanta regionalne scene, Kristijan Molnar sve je uspješniji i izvan granica ovih prostora. Uz specifičnu kameleonsku kvalitetu DJ-inga, uspijeva se savršeno prilagoditi svakom događaju i dati mu vlastiti štih. Posvećen je promicanju širokog spektra glazbe; od deep techna, twisted disca, NYC housea, modernog vala, bitter beatsa ili sweet soula.

Izvor: Društvene mreže

U okvirima hrvatskog i regionalnog clubbinga o Pepiju Jogardeu znamo manje-više sve. Poznat po uživanju u ljepotama postojanja, upravo na taj način i glazbom privlači plesače na podij. To čini već desetljećima kao selektor i domaćin na brojnim glazbenim večerima s vrućim gostovanjima.

event: https://www.facebook.com/events/1668744926880441

Ulaznice za događanja u Petom Kupeu dostupne su putem poveznice: https://www.entrio.hr/venue/zagreb/peti-kupe

Čitateljima tportala darujemo 2x2 ulaznice za One Drop Music presents After Affair - Kristijan Molnar - Pepi Jogarde (11.03.2023., Peti kupe, Zagreb), a dobitnici su Mijo Nikolić i Anja Kantoci.